Αρχική > Οικονομία > Επιστρεπτέα Προκαταβολή: 50% κούρεμα για τους τρεις πρώτους κύκλους

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: 50% κούρεμα για τους τρεις πρώτους κύκλους

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





Το αναδρομικό «κούρεμα» των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα γίνει υπό προϋποθέσεις

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην επιστρέφει μέρος των τριών πρώτων κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο «Κόντρα». Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «την κατάλληλη στιγμή θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει «κούρεμα» για πάνω από 145.000 επιχειρήσεις που ενισχύθηκαν από τους τρεις πρώτους κύκλους του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Οι επιχειρήσεις αυτές θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος μόνο το 50% του ποσού που έλαβαν.

Ωστόσο, το «κούρεμα» αυτό θα γίνει με μια σειρά από προϋποθέσεις και κριτήρια εκτός από τη μείωση του τζίρου, όπως η ρευστότητα, η απασχόληση και το αν η επιχείρηση στεγάζεται σε ιδιόκτητο ή νοικιασμένο ακίνητο.

Σημειώνεται ότι ήδη ισχύει η έκπτωση 30% ή 40%, για όσες επιχειρήσεις έχουν διατηρήσει τον αριθμό των απασχολουμένων, αλλά και για όσες παρουσιάζουν σημαντική πτώση του τζίρου. Ομως με το νέο σχέδιο, το ποσό της έκπτωσης θα διευρυνθεί στο 50%.

Υπενθυμίζεται ότι τα «κρατικά δάνεια» έχουν άτοκη περίοδο χάριτος έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία η δικαιούχος επιχείρηση δεν υποχρεούται να επιστρέψει οιοδήποτε τμήμα κεφαλαίου ή τόκων, ενώ, μετά την παρέλευση της περιόδου χάριτος, το οφειλόμενο ποσό αποπληρώνεται σε 40 ισόποσες τοκοχρεολυτικές μηνιαίες δόσεις, με χαμηλό επιτόκιο, 0,83%.

Πηγή: ethnos.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Επενδύσεις εκσυγχρονισμού για ένα πιο ανταγωνιστικό αγροτικό τομέα -Για τα δάνεια μέσω του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης μας μιλάει, ο κ. Ιάκωβος Βλανιάδης, Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας και Ιωαννίνων της Τράπεζας Πειραιώς      

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού τομέα περνάει από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς, ...