Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Επιστολή της «ΕΝΩΣΗΣ» προς την Διεύθυνση Υγείας & Ασφάλειας  Εργασίας  – «Ήμασταν  και παραμένουμε αντίθετοι με την ενσωμάτωση των ιατρείων»

Επιστολή της «ΕΝΩΣΗΣ» προς την Διεύθυνση Υγείας & Ασφάλειας  Εργασίας  – «Ήμασταν  και παραμένουμε αντίθετοι με την ενσωμάτωση των ιατρείων»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Επιστολή αντίθεσης για την ενσωμάτωση των ιατρείων (σ.σ. κατάργηση του Ιατρείου ΔΕΛΚΔΜ/Ν.Π (σκληρά)), απέστειλε για ακόμη μια φορά το σωματείο ΔΕΗ «ΕΝΩΣΗ», προς τη Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας και συγκεκριμένα τη Διευθύντριά της Μαρία Τολάκη, τονίζοντας πως «προέχει η ανθρώπινη ζωή». Μάλιστα τονίζουν ότι η λειτουργία των ιατρείων θα έπρεπε να είναι σε 24ωρη βάση, ενώ στην σκληρή επιστολή καθιστούν υπεύθυνη την διεύθυνση υγείας για οτιδήποτε κακό συμβεί, λέγοντας, τέλος «ΟΧΙ στο κλείσιμο του ιατρείου της απογευματινής φυλακής στα (Σκληρά)»

 

Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κυρία Διευθύντρια, Με την επιστολή που μας  είχατε αποστείλει  με Αρ./ Ημ:1513/15/04/19  για την ενσωμάτωση  των  ιατρείων, μας βρήκατε αντίθετους  ως Σωματείο ‘’ΕΝΩΣΗ’’ και σας αιτιολογήσαμε την αντίθεσή μας με την επιστολή που σας αποστείλαμε με ΑΡ. ΠΡΩΤ: 4819 στις 7/05/2019.

Ήμασταν  και παραμένουμε αντίθετοι με την ενσωμάτωση των ιατρείων  έστω και για λίγες μέρες, γιατί για εμάς   προέχει η ανθρώπινη ζωή.

Κυρία Διευθύντρια,

Περιμέναμε από εσάς μια πιο υπεύθυνη στάση, μιας και ηγείσθε του τμήματος Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων και όχι να κλείνετε το ιατρείο στην απογευματινή βάρδια στο ΔΕΛΚΔΜ/ Ν.Π (Σκληρά).

Επικαλούμενη έλλειψη προσωπικού, αντί να φροντίζατε για την πιο έγκαιρη στελέχωση των ιατρείων, προτιμάτε να έχετε κλειστό το ιατρείο στα (Σκληρά). Μήπως τελικά δε γνωρίζετε τη λαϊκή ρήση <<Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν; >>

Σας ενημερώσαμε  ότι καθημερινά στο χώρο ΔΕΛΚΔΜ/ Ν.Π (Σκληρά) εργάζονται πάνω από 300 εργαζόμενοι (Τακτικοί, οχταμηνίτες, εργολαβικοί) και χρειάζονται την κάλυψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Εκτός εάν εσείς δεν τους λογαριάζετε και τους βλέπετε μόνο  ως αριθμούς.

Κυρία Διευθύντρια,

Με την έκδοση Π.Υ.Σ θα μπορούσατε πιο νωρίς να προκηρύξετε το διαγωνισμό για 8μηνη σύμβαση νοσηλευτικού προσωπικού και όχι να κλείνετε το ιατρείο.

Σας κάνουμε γνωστό ότι η λειτουργία του ιατρείου θα πρέπει να είναι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.!!!

Οι δικαιολογίες του τύπου  για  οποιοδήποτε περιστατικό θα  καλύπτετε από το ιατρείο του ΟΡ. ΚΑΡΔΙΑΣ, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.

Η επέμβαση θα πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ και όχι να διανύει ο οδηγός ασθενοφόρου μια απόσταση άνω των 6 χιλιομέτρων χωρίς να γνωρίζει καν το χώρο εργασίας.

Κυρία Διευθύντρια ,

Για οτιδήποτε συμβεί είστε «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ» υπεύθυνη.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ η «ΕΝΩΣΗ» σε καμία περίπτωση δε βάζει τίποτα παραπάνω από την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

Για άλλη μια φορά λέμε ΟΧΙ στο κλείσιμο του ιατρείου της απογευματινής φυλακής στα (Σκληρά) και σας ενημερώνουμε ότι, θα εξαντλήσουμε κάθε συνδικαλιστικό και νομικό δικαίωμα για την διασφάλιση των εργαζομένων.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Η.                                                                  ΜΑΤΙΑΚΗΣ Ν.

ΕΝΩΣΗ                                                                              

 

 

 

Κοινοποίηση:

– ΓΔ/ΟΡ, υπόψη Διευθύντριας κας Ο. Κουρίδου

– ΔΕ-ΛΚΔΜ, υπόψη Διευθυντή κ. Κ. Μαχτή

 ΔΕΛΚΔΜ/ΟΝΠ, υπόψη Δ/ντή  κλάδου Ορυχείου Νοτίου Πεδίου κ. Ο. Σούλη

–  ΔΕΛΚΔΜ, υπόψη Δ/ντη κλάδου Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Στ. Μποζίνη

–  Βοηθό Διευθυντή ΔΥΑΕ κ. Χ. Αλεξόπουλο»

 

 

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team