Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Επιστολή διαμαρτυρίας του Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση για την άνιση μεταχείριση του Δασικού Συνεταιρισμού Κρανιάς (δελτίο τύπου)

Επιστολή διαμαρτυρίας του Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση για την άνιση μεταχείριση του Δασικού Συνεταιρισμού Κρανιάς (δελτίο τύπου)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης σχετικά με την άνιση μεταχείριση του Δασικού Συνεταιρισμού Κρανιάς Γρεβενών στην απόφαση παραχώρησης εκμετάλλευσης Δημοσίων Δασών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

«Θέμα: Διαμαρτυρία για την άνιση μεταχείριση των Δασικών Συνεταιρισμών Π.Ε. Γρεβενών στην παραχώρηση εκμετάλλευσης Δημοσίων Δασών

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμό απόφασή 49668/11-05-2020 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας αναρτήθηκαν οι πίνακες για την παραχώρηση εκμετάλλευσης Δημοσίων Δασών της Π.Ε. Γρεβενών για το διαχειριστικό έτος 2020 (επισυνάπτονται). Όμως στην απόφασή αυτή είναι εμφανής μια κατάφορη ανισότητα ως προς την κατανομή. Συγκεκριμένα, ενώ ο ξυλώδης όγκος που παραχωρείται σε όλους τους Δασικούς Συνεταιρισμούς κυμαίνεται από 1.824 κ. μ. ως και 3.901 κ. μ. στον Δασικό Συνεταιρισμό Κρανιάς παραχωρείται μόνο 639 κ. μ.

Ο Δασικός Συνεταιρισμός Κρανιάς έχει παρουσία σε αυτό τον τομέα από το 2008 και σε αυτόν συμμετέχουν 21 μέλη- δασεργάτες με ενεργή και αδιάκοπη δραστηριότητα, ενώ για τους περισσότερους αποτελεί την κύρια επαγγελματική τους απασχόληση και το μοναδικό μέσο για τον βιοπορισμό τους. Η απόφαση αυτή αφαιρεί από τα μέλη-δασεργάτες την δυνατότητα να εργαστούν για να εξασφαλίσουν το ελάχιστο εισόδημα για τα προς το ζην των ίδιων και των οικογενειών τους, ενώ δεν θα τους επιτρέψει ούτε καν να έχουν την ικανότητα να ασφαλιστούν με 50 τουλάχιστον ένσημα. Μάλιστα, η άδικη αυτή κατανομή παρατηρείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητά της.

Για τους λόγους αυτούς θα ήθελα να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου και να σας ζητήσω να επιληφθείτε του θέματος για την αλλαγή της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και την αύξηση της παραχώρησης εκμετάλλευσης ξυλώδους όγκου στον Δασικό Συνεταιρισμό Κρανιάς».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη