Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Επιστολή – διαμαρτυρία Σ. Ζαμανίδη για τη διάλυση της σύμβασης του έργου «κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Αναρράχης»

Επιστολή – διαμαρτυρία Σ. Ζαμανίδη για τη διάλυση της σύμβασης του έργου «κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Αναρράχης»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης με την παρακάτω επιστολή προς την Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, διαμαρτύρεται για τη διάλυση της σύμβασης του έργου «κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Αναρράχης». που αποκάλυψε η εφημερίδα «Εορδαϊκός Παλμός»

Παρακάτω η επιστολή:

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Κοζάνης με την υπ αρίθμ. 12121/412/25-1-2017 απόφαση του προϊσταμένου της, αποφάσισε τη διάλυση της σύμβασης του έργου «κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Αναρράχης» και μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση προς το δήμο Εορδαίας από μέρους σας, ούτε προφορική ούτε γραπτή.

Όπως γνωρίζετε, στην αρχή της θητείας μας, υπήρξε πολύ έντονη κινητικότητα για την επίλυση των προβλημάτων αποπεράτωσης του έργου και αξιοποίησης των φραγμάτων του Εμπορίου, ώστε η χρήση τους αλλά και η χρήση της Λιμνοδεξαμενής Αναρράχης να συμβάλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα στη Δυτική Εορδαία. Ο Δήμος Εορδαίας εξέφρασε επανειλημμένα και σταθερά τη βούλησή του και σας παρείχε κάθε στήριξη για την αποπεράτωση και χρήση των παραπάνω έργων. Δυστυχώς η διάλυση της σύμβασης  έγινε «εν κρυπτώ» αφού δεν είχαμε ουδεμία ενημέρωση ούτε πριν, ούτε μετά τη διάλυσή της.

Λυπούμαστε γιατί τέτοιου είδους ενέργειες δε βοηθούν στην ανάπτυξη της περιοχής, μας πηγαίνουν χρόνια πίσω και απαξιώνουν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε μια δύσκολη περίοδο, οι δυο βαθμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα έπρεπε να συνεργάζονται ώστε να εντάσσονται νέα αναπτυξιακά έργα στην προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 και όχι να απεντάσσονται μονομερώς και χωρίς ενημέρωση έργα που ήταν ήδη ενταγμένα σε προηγούμενες προγραμματικές περιόδους.

Εκ των πραγμάτων θεωρούμε αυτονόητη την έκφραση της αντίθεσης μας στην συγκεκριμένη απόφαση, διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι ζητήματα αναπτυξιακού περιεχομένου που έχουν να κάνουν την πορεία της περιοχής, θα έπρεπε πρωτίστως να αποτελούν αντικείμενο μελέτης και διαλόγου, κάτι το οποίο αποτελούσε θέση της προεκλογικής  διακήρυξης του συνδυασμού μας.

Αποφάσεις που τις διακρίνει το στοιχείο της μονομέρειας, είναι καταδικασμένες και δεν βοηθούν στην εμπέδωση κλίματος αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Περιφέρεια και στο Δήμο.

 

Ο Δήμαρχος Εορδαίας

ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team