Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Επιστολές βουλευτή Φλώρινας ΝΔ Γ. Αντωνιάδη σε ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ για την ερήμωση των ΑΕΙ λόγω του νόμου Γαβρόγλου

Επιστολές βουλευτή Φλώρινας ΝΔ Γ. Αντωνιάδη σε ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ για την ερήμωση των ΑΕΙ λόγω του νόμου Γαβρόγλου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email 

Οι επιστολές που ακολουθούν εστάλησαν από το βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννη Αντωνιάδη στους προέδρους και στα μέλη των ΔΣ της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ αντίστοιχα, με αφορμή το άρθρο 76 του ν. Γαβρόγλου (4485/2017) που θα έχει ως αποτέλεσμα την ερήμωση των περιφερειακών ΑΕΙ από καθηγητές.

Παρακάτω οι επιστολές:

Προς πρόεδρο και μέλη ΔΣ ΚΕΔΕ

Κύριε Πρόεδρε, κ. Γ. Πατούλη

Μέλη του ΔΣ,

Μετά τη φωτογραφική ρύθμιση του υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου (άρ. 76 του ν. 4485/2017) προκειμένου να μετακινηθεί από την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας στην Αθήνα η σύζυγος του ΓΓ του υπ. Παιδείας κ. Γ. Αγγελόπουλου, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου στα περιφερειακά ΑΕΙ τα οποία αποδυναμώνονται με ταχείς ρυθμούς. Ήδη πάνω από 200 μέλη ΔΕΠ πανελλαδικά έσπευσαν να κάνουν χρήση του νόμου και εγκαταλείπουν στη μοίρα τους τα περιφερειακά ΑΕΙ. Ο κ. Γαβρόγλου, αντί να αυξήσει τις πιστώσεις προς τα περιφερειακά ΑΕΙ ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία τους, με τη ρύθμιση αυτή τα αποδυναμώνει και τα οδηγεί  με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο. Κύριε Πρόεδρε ζητούμε τη στήριξη τη δική σας και του ΔΣ, καθώς και όλων των Δήμων στα γεωγραφικά όρια των οποίων λειτουργούν ΑΕΙ και όχι μόνο, να κινητοποιηθούν προκειμένου να αναγκαστεί ο υπ. Παιδείας να προχωρήσει σε κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης.

 

 

Προς τον Πρόεδρο και μέλη ΔΣ της ΕΝΠΕ

Κύριε Πρόεδρε, κ. Κ. Αγοραστέ,

Κυρίες και κύριοι μέλη του ΔΣ,

Μετά τη φωτογραφική ρύθμιση του υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου (άρ. 76 του ν. 4485/2017) προκειμένου να μετακινηθεί από την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας στην Αθήνα η σύζυγος του ΓΓ του υπ. Παιδείας κ. Γ. Αγγελόπουλου, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου στα περιφερειακά ΑΕΙ τα οποία αποδυναμώνονται με ταχείς ρυθμούς. Ήδη πάνω από 200 μέλη ΔΕΠ πανελλαδικά έσπευσαν να κάνουν χρήση του νόμου και εγκαταλείπουν στη μοίρα τους τα περιφερειακά ΑΕΙ. Ο κ. Γαβρόγλου, αντί να αυξήσει τις πιστώσεις προς τα περιφερειακά ΑΕΙ ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία τους, με τη ρύθμιση αυτή τα αποδυναμώνει και τα οδηγεί  με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο. Κύριε Πρόεδρε γνωρίζουμε πως έχετε ήδη ασχοληθεί με το θέμα κατά την ψήφιση του νόμου, και ζητούμε ξανά τη στήριξη τη δική σας και του ΔΣ, καθώς και όλων των Περιφερειών στα γεωγραφικά όρια των οποίων λειτουργούν ΑΕΙ και όχι μόνο, να κινητοποιηθούν προκειμένου να αναγκαστεί ο υπ. Παιδείας να προχωρήσει σε κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Δήμος Εορδαίας: Δημιουργήθηκε Τοπικό Δίκτυο Αλληλεγγύης «Εορδαία Εμείς»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Το Γραφείο Εφαρμογής Κοινωνικών Πολιτικών και Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας, οργανώνει και συντονίζει τις δυνάμεις προσφοράς ...