Αρχική > Ενέργεια > Επίσκεψη της υποψήφιας Δημάρχου Α. Τερζοπούλου στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ Ενημέρωση και συζήτηση επί των ενεργειακών

Επίσκεψη της υποψήφιας Δημάρχου Α. Τερζοπούλου στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ Ενημέρωση και συζήτηση επί των ενεργειακών

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μία σειρά από θέματα που βρίσκονται στην κορυφή της ενεργειακής ατζέντας συζήτησαν (κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ) η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου, το Προεδρείο του συνδικάτου και συνδικαλιστικά του στελέχη.

Το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων και τα «παρελκόμενα» σενάριά του, το κλείσιμο του ΑΗΣ Αμυνταίου και οι επιπτώσεις του, η λειτουργία του ΑΗΣ Καρδιάς, η μονάδα Πτολεμαΐδα 5, η λειτουργία της Τηλεθέρμανσης, είναι τα θέματα που μονοπώλησαν την συζήτηση με το συνδικάτο να ζητά από την υποψήφια Δήμαρχο την σαφή θέση και πρόταση του συνδυασμού σχετικά με τους λιγνίτες, το μοτίβο λειτουργίας της ΔΕΗ στην περιοχή και όλα εκείνα τα ενεργειακά θέματα που σχετίζονται με το παρόν και το μέλλον της περιοχής.

Αμφότεροι συμφώνησαν ότι υπάρχουν πλείστα ζητήματα επί των οποίων θα απαιτηθεί συνεχής επικοινωνία και συνεργασία έτσι ώστε όχι μόνο να προλαμβάνονται τυχών αρνητικές εξελίξεις αλλά και για να επιτυγχάνεται ένας σχεδιασμός και ένας προγραμματισμός με θετικές προεκτάσεις τον κοινωνικό σύνολο.

Αναγνωρίζοντας τη διαχρονική συμβολή του σωματείου στη χάραξη ενεργειακής πολιτικής η κ. Τερζοπούλου, εκτός από τη συνεργασία με το σωματείο ζήτησε και μία περισσότερο ενδελεχή ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν τo καθεστώς της ΔΕΗ, το τίμημα των μονάδων για τις οποίες έχει βγει πωλητήριο, για το ρόλο των υδροηλεκτρικών, τη διαδικασία μη βίαιης μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών.

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team