Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 > Επίσκεψη της Αθηνάς Τερζοπούλου στο Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία (δελτίο τύπου)

Επίσκεψη της Αθηνάς Τερζοπούλου στο Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία (δελτίο τύπου)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία επισκέφθηκε χθες, Παρασκευή 19 Απριλίου, η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου. Μαζί με υποψηφίους συμβούλους τού συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί!» συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Μήγγο Μιχάλη και μέλη τού Δ.Σ. τού Συλλόγου.

Ο κ. Μήγγος περιέγραψε τα προβλήματα των ΑμεΑ και εξήγησε την κατάσταση που επικρατεί:

Κύριο πρόβλημά τους είναι ο αποκλεισμός τής προσβασιμότητάς τους λόγω έλλειψης ραμπών, όδευσης τυφλών και κατάλληλων εγκαταστάσεων μετακίνησή τους. Μεγάλο εμπόδιο αποτελούν τα τραπεζοκαθίσματα αφού εμποδίζουν την πρόσβάση τους. Δυστυχώς όμως το θέμα αυτό υπόκειται στην πολιτική βούληση τού εκάστοτε Δημάρχου. Επιβάλλεται να εφαρμοστεί ο υπάρχων νόμος για όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Χρειάζεται όμως συνεργασία και αλληλοβοήθεια μεταξύ του Δήμου και του Συλλόγου τους.

«Το μόνο ξενοδοχείο στην περιοχή με προσβασιμότητα για ΑμεΑ είναι το ‘Ioannou Resort’. Ούτε στο κολυμβητήριο μπορούμε να πάμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μήγγος.

Ως Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ζητούν πάντοτε τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων τους.

Από άποψη γεωμορφολογίας, η Πτολεμαΐδα θα μπορούσε να είναι απόλυτα προσβάσιμη από τα ΑμεΑ αφού πρόκειται για μία πόλη επίπεδη. Τα πάντα είναι θέμα παιδείας. Κάτι τέτοιο κατάφερε πρώτος ο δήμος Λαρισαίων χρησιμοποιώντας κάμερες, μπάρες και ηλεκτρονικά συστήματα. Μπορούν να υλοποιηθούν όλα τα αναγκαία έργα, κατόπιν διαβούλεσης, χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ.

Όλα αυτά όμως δε γίνονται αφού δεν υπάρχει σχέδιο από τη Δημοτική Αρχή. Πρέπει να δοθεί βάση στα ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ τα οποία δυστυχώς δεν τα ζητάει ο Δήμος. Δεν υπάρχει Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Πρέπει να βγει πρόσκληση από τη Διαχειριστική Αρχή σε κάθε Δήμο για να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Ζητούν επίσης χώρους στάθμευσης περιμετρικά της πόλης για τα δημόσια κτήρια. Έχουν προτείνει 100 κτήρια με μεγάλη συνάθροιση κοινού δηλαδή αυτά με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Το κλειδί τής επιτυχίας σε έναν δήμο είναι να συνεργαστεί με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού. Η αναπηρία δεν έχει χρόνο. Θα πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο άτομο στο δήμο που να παρακολουθεί τα προγράμματα που τρέχουν.

Η κα. Τερζοπούλου απάντησε «η καθημερινότητα των ΑμεΑ μας ενδιαφέρει πολύ και είναι προτεραιότητα μας. Δυστυχώς βρισκόμαστε σε νηπιακή κατάσταση, εσείς είστε πολύ καταρτισμένοι. Μπορείτε να μας υποδείξετε τους τρόπους. Αν δεν εξασφαλίσουμε τα απλά, δεν μπορούμε να κάνουμε τα μεγάλα Πρέπει να γίνουμε Ευρωπαϊκή πόλη με απλά πράγματα. Ο κόσμος αγαπάει τα ΑμεΑ. Είναι απαράδεκτο να κλείνουν οι ράμπες και να μην έχουν τα ΑμεΑ προσβασιμότητα».

Τόνισε πως προτεραιότητα αποτελεί η συνεργασία με το Σύλλογο Αναπήρων, τα μέλη τού οποίου έχουν λύσεις να υποδείξουν, είναι ενημερωμένοι και πλήρως καταρτισμένοι.

«Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, δε λέμε για να λέμε. Κάνετε αγώνα για το σύλλογό σας και υποσχόμαστε ότι θα συνεργαστούμε» είπε κλείνοντας η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team