Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Επιχειρήσεις > Επιμελητήριο Κοζάνης: Επαφές του προέδρου στην Αθήνα για τα προβλήματα των επιχειρήσεων και τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας

Επιμελητήριο Κοζάνης: Επαφές του προέδρου στην Αθήνα για τα προβλήματα των επιχειρήσεων και τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Σειρά επαφών στην Αθήνα για θέματα του Επιμελητηρίου Κοζάνης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος κ. Νίκος Σαρρής την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Ο κ. Σαρρής συναντήθηκε με την Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Παρασκευή Βρυζίδου και συζήτησαν για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας για τη Δυτική Μακεδονία. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στον έντονο προβληματισμό που επικρατεί στην περιοχή σχετικά με την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τόνισε ότι η Δυτική Μακεδονία χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο που θα περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις και έργα υποδομής με έμφαση στους τομείς της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της μεταποίησης, της προσέλκυσης επενδύσεων μέσω της αύξησης των κινήτρων επενδύσεων, της αγροτικής οικονομίας, της επεξεργασίας μαρμάρων, της ενέργειας, του τουρισμού, της εξωστρέφειας και  της καινοτομίας.

Στην συνάντηση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Δημήτριος Κοσμίδης, ο ταμίας κ. Χρήστος Κουφογιάννης και ο ταμίας του Συνδέσμου Γουνοποιών Σιάτιστας «Ο Προφήτης Ηλίας» κ. Νικόλαος Γκούγκας.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου της γούνας ήταν ένα από τα θέματα που έθεσαν προς συζήτηση στην κ. Βρυζίδου ο Πρόεδρος κ. Σαρρής αλλά και ο κ. Κοσμίδης, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Κράτους, με συγκεκριμένη στρατηγική όσον αφορά την εξωστρέφεια και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν κλάδο που συνεισφέρει σημαντικά στην εθνική οικονομία.  

«Το Επιμελητήριο Κοζάνης καταβάλλει κάθε προσπάθεια να είναι στο πλευρό των επιχειρήσεων και να προωθεί δράσεις και προγράμματα που αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις του Νομού με κάθε δυνατό τρόπο», τόνισε ο κ. Σαρρής και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα από την Κυβέρνηση στον σχεδιασμό του νέου αναπτυξιακού μοντέλου, με ειδικά μέτρα ελάφρυνσης, επενδυτικά κίνητρα και ενίσχυση της απασχόλησης.

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Κόλλια, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και οι προοπτικές βελτίωσης της κατάστασης μέσω ειδικών κατά περίπτωση δράσεων και πρωτοβουλιών. Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε ο σχεδιασμός της μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή, η δημιουργία ειδικής οικονομικής  ζώνης με επενδυτικά κίνητρα και οικονομικές ελαφρύνσεις, η αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, ενώ ζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου Κοζάνης και ΟΕΕ για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Τί είναι η διαμεσολάβηση; – Γράφει η Φωτεινή Χριστοδούλου

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Είναι επιτακτική πλέον  η ανάγκη για προώθηση των εξωδικαστικών μεθόδων επίλυσης διαφορών ( Alternative Dispute Resolution ), δηλαδή της αρχής ...