Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Οι επίμαχες συμβάσεις για το κτίριο της “Αγίας Όλγας”- Οι κουμπάροι, ο περιφερειακός σύμβουλος και οι αναθέσεις του έργου – Ερωτήματα που “καίνε” λίγο πριν το έκτακτο ΠΣ

Οι επίμαχες συμβάσεις για το κτίριο της “Αγίας Όλγας”- Οι κουμπάροι, ο περιφερειακός σύμβουλος και οι αναθέσεις του έργου – Ερωτήματα που “καίνε” λίγο πριν το έκτακτο ΠΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Λίγες ώρες πριν το σημερινό έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο έχει ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης την επισκευή Κτιρίου Παιδόπολης «Αγία Όλγα» στη Φλώρινα, το Kozanimedia.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας τις επίμαχες συμβάσεις, οι οποίες υπεγράφησαν μεταξύ τεσσάρων αναδόχων εργολάβων και το «Σύλλογο Προς Διάδοσιν των Ελληνικών Γραμμάτων», ο οποίος ορίστηκε ως φορέας υλοποίησης του έργου.

Οι συμβάσεις αυτές, για τις οποίες, μάλιστα, χρειάστηκε εισαγγελική παρέμβαση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για να δοθούν σε όσους τις ζήτησαν, κάνουν ξεκάθαρο πως από χρήματα του Τοπικού Πόρου επελέγη η επισκευή του κτιρίου, με διαχωρισμό σε 4 συμβάσεις, οι οποίες, όμως, δεν ακολούθησαν, όπως φαίνεται, την ορθή διαδικασία της προκήρυξης έργου.

Αποτέλεσμα ήταν το έργο να ανατεθεί σε τέσσερις διαφορετικούς εργολάβους, οι οποίοι δεν χρειάστηκε να δώσουν κάποια έκπτωση, όπως συμβαίνει σε ανοιχτούς διαγωνισμούς δημοσίων έργων!

Η Π.Ε. Φλώρινας είχε εκτελέσει μεν το έργο της επισκευής της στέγης του κτιρίου με την καθιερωμένη διαδικασία, στη συνέχεια ,όμως, επέλεξε να ορίσει ως φορέα υλοποίησης το συγκεκριμένο σύλλογο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο εν λόγω σύλλογος έδειξε πρόθεση να βοηθήσει, αλλά στη συνέχεια έγινε αντιληπτό πως δεν είναι δυνατόν το έργο να προχωρήσει, καθώς δεν μπορεί να είναι εκείνος ο φορέας υλοποίησης.

Και αυτό διότι φορέας υλοποίησης του έργου αναλαμβάνει υποχρεωτικά και πάλι η Π.Ε. Φλώρινας και κάπου εκεί αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι των επίμαχων συμβάσεων, για τις οποίες χρειάστηκαν πολλές ώρες στις συνεδριάσεις των περιφερειακών συμβουλίων αλλά και δημόσιες αντιπαραθέσεις του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Στέφανου Μπίρου, με την επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, η οποία “σήκωσε” πολύ ψηλά το θέμα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ…..

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team