Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Επίκειται παρέμβαση για τα λύματα που πνίγουν Πεντάβρυσο & Περδίκκα

Επίκειται παρέμβαση για τα λύματα που πνίγουν Πεντάβρυσο & Περδίκκα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ενέργειες για να δοθεί λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια τους κατοίκους της Πενταβρύσου και του Περδίκκα, Τοπικές Κοινότητες του δήμου Εορδαίας, και συγκεκριμένα για τη διευθέτηση λυμάτων του Περδίκκα και της γειτονικής Τ.Κ. Ανατολικού, που λιμνάζουν σε ρέμα της περιοχής καθώς δεν βρίσκουν διέξοδο στον Εορδαϊκό ποταμό και διαχέονται σε γειτονικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις, δρομολογούν η Αντιπεριφέρεια Περιφερειακής Ενότητα Κοζάνης και ο δήμος Εορδαίας.

Το πρόβλημα αν και χρόνιο, έφερε στην επικαιρότητα ρεπορτάζ της ΕΡΑ Κοζάνης μετά από σχετική καταγγελία κατοίκου του Περδίκκα. Αυτή τη φορά ωστόσο, η ανακίνηση του θέματος ενεργοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά της αντιπεριφέρειας Π.Ε. Κοζάνης και του δήμου Εορδαίας, καθώς την περιοχή όπου εστιάζεται το πρόβλημα επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης7 Σεπτεμβρίου κλιμάκια των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, τον περιφερειακό σύμβουλο και πρόεδρο του Κέντρου Περιβάλλοντος, Παύλο Τσότσο και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων δήμου Εορδαίας, Ανέστη Καραφουλίδη.

«Επισκεφθήκαμε την περιοχή και συνομιλήσαμε με τους προέδρους της Πενταβρύσου και του Περδίκκα και έγινε έλεγχος και αυτοψία από τον διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Κωνσταντίνο Γρίβα και τον αρμόδιο μηχανικό της αντιπεριφέρειας για διευθέτηση ρεμάτων, Μανώλη Τσιάνη», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πλακεντάς.

Σημείωσε  ότι πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο οξύνθηκε λόγω ότι πύκνωσε η βλάστηση στην περιοχή και έπνιξε το ρέμα με αποτέλεσμα να λιμνάζουν τα λύματα,  οπότε «μια πρώτη βραχυπρόθεσμη παρέμβαση που αποφασίστηκε είναι να καθαριστεί το ρέμα από τα πεσμένα κλαδιά και δέντρα και για το λόγο αυτό δρομολογούμε άμεσα την εργολαβία.» Τόνισε ωστόσο ότι «η μακροπρόθεσμη και οριστική λύση στο πρόβλημα είναι η όδευση των λυμάτων αυτών στον  Βιολογικό Καθαρισμό της Πτολεμαΐδας» και ότι τις επόμενες μέρες θα ληφθούν οι αποφάσεις μαζί με το δήμο Εορδαίας για το πώς θα υλοποιηθεί το έργο αυτό, καθώς θα εξεταστούν ειδικότερα οι δυνατότητες εξεύρεσης χρηματοδότησης για το έργο.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δράσεις του «ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ» κατά την Πασχαλινή περίοδο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! Στο πλαίσιο της ενημέρωσής σας σχετικά με τη δραστηριότητα του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας ...