Αρχική > Slider > Επίκειται κατάργηση της Διεύθυνσης ΟΓΑ στην Κοζάνη – Ανησυχία στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Επίκειται κατάργηση της Διεύθυνσης ΟΓΑ στην Κοζάνη – Ανησυχία στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Την έντονη ανησυχία του για επικείμενη κατάργηση της Διεύθυνσης του ΟΓΑ που βρίσκεται στην Κοζάνη, εξέφρασε στο περιφερειακό συμβούλιο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ο Γιώργος Δακής τόνισε ότι «με βάση το νέο οργανόγραμμα που προωθεί η κυβέρνηση, δρομολογείται διαδικασία κατάργησης της περιφερειακής διεύθυνσης του ΟΓΑ με έδρα την Κοζάνη και μεταφορά της στη Θεσσαλονίκη. Αντιλαμβάνεστε ότι ακόμη μία δομή φεύγει από την Δυτική Μακεδονία». Πρόσθεσε μάλιστα, πως, ενώ σε άλλες περιφέρειες προστίθενται δομές, η μόνη περιφέρεια που βρίσκεται σε εξέλιξη αφαίρεση δομών είναι η Δυτική Μακεδονία». Επιπλέον, επέκρινε την  περιφερειακή Αρχή, γιατί «δεν έχουμε δει σε κανένα επίπεδο το αυτονόητο, την παραμικρή αντίδραση για να παραμείνει εδώ μία δομή, που με τα νέα δεδομένα θα εξυπηρετεί χιλιάδες συμπατριώτες μας, που έχουν άμεση ανάγκη σε ζητήματα πρόνοιας».

Ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, υπενθύμισε ότι το γραφείο του ΟΓΑ στην Κοζάνη ιδρύθηκε επί της προηγούμενης περιφερειακής Αρχής, ενώ τόνισε ιδιαιτέρως τις προσπάθειες για την δημιουργία του, της τότε περιφερειακής συμβούλου και εκλιπούσας Ελένης Μεντεσίδου – Πινίδου. «Το γραφείο και η διεύθυνση του ΟΓΑ, πρέπει να παραμείνει, είναι χρέος μας στη μνήμη της συναδέλφου μας», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης.

Έκκληση για την  παραμονή της διεύθυνσης του ΟΓΑ στην Κοζάνη, απηύθυνε και ο περιφερειακός σύμβουλος της συμπολίτευσης Κυριάκος Ιωαννίδης, ο οποίος είναι και πρόεδρος των Πολυτέκνων Κοζάνης. Επισήμανε την μεγάλη αναγκαιότητα του γραφείου και της διεύθυνσης του ΟΓΑ, καθώς εξυπηρετεί χιλιάδες πολύτεκνους για επιδόματα και άλλες παροχές. Επέδωσε μάλιστα σχετικό υπόμνημα, προκειμένου ο περιφερειάρχης να το επιδώσει στην αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, προβαίνοντας παράλληλα στις δέουσες ενέργειες.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας