Αρχική > Slider > Έπιασε δουλειά η επιτροπή συγχώνευσης ΑΕΙ-ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας – Συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη και ορίστηκε νέα συνάντηση στην Κοζάνη

Έπιασε δουλειά η επιτροπή συγχώνευσης ΑΕΙ-ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας – Συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη και ορίστηκε νέα συνάντηση στην Κοζάνη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Οργανωμένα και επισήμως άρχισε ο διάλογος για το ενιαίο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας, που θα προέλθει από την συγχώνευση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ. Το περασμένο Σάββατο συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά η εννεαμελής επιτροπή υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Γιώργου Αγγελόπουλου, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, ενώ αποφασίστηκε η δεύτερη συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη στις 2 Μαρτίου.

Η παρθενική συνεδρίαση της Θεσσαλονίκης έγινε σε πλήρη απαρτία, με τη συμμετοχή εκτός του γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, των πρυτάνεων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Αντώνη Τουρλιδάκη και Στέργιου Γκανάτσιου αντιστοίχως, καθώς και των υπόλοιπων μελών που είναι καθηγητές των δύο ιδρυμάτων, του ΑΠΘ και του ΤΕΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνεδρίαση ήταν διερευνητική και καθορίστηκαν οι όροι του διαλόγου για τα επόμενα βήματα που θα γίνουν. Συμφωνήθηκε η όλη συζήτηση να γίνει από «μηδενική βάση», χωρίς «προδιαγεγραμμένο» αποτέλεσμα. Αυτό που κυριάρχησε ήταν οι όποιες αλλαγές και ο συνολικός σχεδιασμός για το ενιαίο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Δυτικής Μακεδονίας, πρέπει να γίνει αυστηρά με ακαδημαϊκά κριτήρια, με γνώμονα την ποιότητα σπουδών, μέσα από μία σύγχρονη και δημιουργική εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς «τοπικισμούς» και «καπελώματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική κατεύθυνση του υπουργείου Παιδείας, είναι να αποφευχθεί κατά το δυνατόν «η διασπορά των τμημάτων». Επίσης, το υπουργείο ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία για την ταυτότητα των δύο υπό συγχώνευση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την πεποίθηση ότι στο τέλος αυτού του διαλόγου που ξεκίνησε το αποτέλεσμα θα έχει θετικό πρόσημο, ενώ όπως τονίστηκε, το υπουργείο Παιδείας διαθέτει την τεχνογνωσία και έχει τη φόρμουλα, ώστε η συζήτηση να είναι εποικοδομητική και να αποβεί σε όφελος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι χτες στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος των Πρυτάνεων των ΤΕΙ της χώρας, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με μοναδικό θέμα την συγχώνευση ΑΕΙ – ΤΕΙ.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας