Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Επανεκλογή Καραλευθέρη – Φωτόπουλου στο Δ.Σ. της ΔΕΗ ως εκπρόσωποι των εργαζομένων

Επανεκλογή Καραλευθέρη – Φωτόπουλου στο Δ.Σ. της ΔΕΗ ως εκπρόσωποι των εργαζομένων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τη συγκατάθεση των εργαζομένων της ΔΕΗ, για ανανέωση της θητείας των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, έλαβαν ο Παντελής Καραλευθέρης και ο Νίκος Φωτόπουλος, στις εκλογές κοινωνικοποίησης των εργαζομένων στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.

Στις εκλογές των εργαζομένων στη ΔΕΗ για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στο Δ.Σ. της ΔΕΗ συμμετείχαν τρία ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο «Συνεργασία για τη ΔΕΗ» (που στηρίχθηκε από συνδικαλιστικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς) με το οποίο εκλέχθηκε ο Ν. Φωτόπουλος και το οποίο έλαβε των πρωτιά με 2.500 ψήφους, αυξάνοντας μάλιστα τη δύναμή του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές κοινωνικοποίησης το 2016, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ν. Φωτόπουλος.

Δεύτερο ήρθε το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων» (ΔΑΚΕ), που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, με 2073 ψήφους, που την προηγούμενη φορά είχε κερδίσει εκείνο την πρωτιά, με το οποίο εκλέχθηκε ο Π. Καραλευθέρης.

Το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» έλαβε 398 ψήφους, καταγράφοντας επίσης απώλειες σε σχέση με τις εκλογές του 2016.

Στις φετινές εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στη ΔΕΗ καταγράφηκε ωστόσο και αισθητή αποχή, όπως δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο Παντελής Καραλευθέρης:  «Δυστυχώς δεν είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν όλοι οι συνάδελφοι στις εκλογές για την ανάδειξή των εκπροσώπων τους στο Δ.Σ., γιατί η ΔΕΗ δεν στήριξε πλήρως τη διαδικασία των εκλογών αυτών, ιδιαίτερα στην Εμπορία, υποβαθμίζοντας έτσι τη συμμετοχή των εργαζομένων», είπε κι επεσήμανε ότι η «η ΔΕΗ δεν εξέδωσε ούτε μια ανακοίνωση– κάλεσμα προς τους εργαζόμενους για να συμμετέχουν στις εκλογές αυτές, αν και είναι  καταστατική υποχρέωση της εταιρείας.»

Ο κ. Καραλευθέρης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, ιδιαίτερα στο Ενεργειακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας από το οποίο προέρχεται, που τον εμπιστεύτηκαν και τον τίμησαν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπεί για άλλα τρία χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, δηλώνοντας ότι η επανεκλογή του στο Δ.Σ. της ΔΕΗ «μια υποχρέωση με φορτώνει. Να συνεχίσω τον δρόμο της ρήξης με τα συμφέροντα μέσα και έξω από την ΔΕΗ, που την κατήντησαν σε αυτό το χάλι.»

Σχολιάζοντας εξάλλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την απώλεια της πρωτιάς της παράταξής του, ανέφερε τα εξής: «Το ξεπούλημα της Μεγαλόπολης και της Μελίτης είχε και παράπλευρες απώλειες. Στέρησε ζωτικές δυνάμεις από την παράταξη της ΔΑΚΕ και ήταν ένας από τους λόγους που κόστισε εκλογικά, στις εκλογές για την ανάδειξη των εκπρόσωπων των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ. Μετά από δυο εκλογικές αναμετρήσεις που ανέδειξαν πρώτη την ΔΑΚΕ, ήταν η ΑΠΟΕΠΕΝΔΥΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ που άλλαξε τις ισορροπίες και η ΔΑΚΕ κατέκτησε την δεύτερη θέση. Δεν μας πτοεί όμως αυτό, γιατί ξέρουμε πως η απώλεια της πρώτης θέσης είναι μηδαμινή, μπροστά στην απώλεια χιλιάδων συναδέλφων μας, που πλέον δεν ανήκουν στην ΔΕΗ και δεν είναι πια μαζί μας. Όπως βέβαια και η απώλεια δεκάδων κορυφαίων και υπερήφανων στελεχών της ΔΑΚΕ, που προτίμησαν να ταυτίσουν την εργασιακή τους προοπτική, με αυτήν των συναδέλφων τους στις υπό ιδιωτικοποίηση λιγνιτικές.»

Ευχαριστίες για την επανεκλογή του και την πρωτιά της παράταξής του εξέφρασε ο Ν. Φωτόπουλος με ανακοίνωσή του προς τους συναδέλφους του, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων: «Χθες με τη στήριξή σας και μάλιστα με ποσοστό που ξεπερνά το 50% στο ψηφοδέλτιο «Συνεργασία για τη ΔΕΗ», μού δώσατε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, ακόμα μεγαλύτερο κουράγιο να συνεχίσω μαζί με όλο το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου μας, τη ΓΕΝΟΠ και τα σωματεία μας, τον αγώνα για την ανάδειξη των πραγματικών αιτίων που η επιχείρηση έφτασε σε αυτή την πολύ δεινή οικονομική θέση.»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη