Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εορδαία: Τα νούμερα της αισιοδοξίας και αυτά που προβληματίζουν- Κρίσιμες ώρες για το μέλλον του lock down- Τι γίνεται σε Κρόκο και Σιάτιστα

Εορδαία: Τα νούμερα της αισιοδοξίας και αυτά που προβληματίζουν- Κρίσιμες ώρες για το μέλλον του lock down- Τι γίνεται σε Κρόκο και Σιάτιστα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Λίγες ώρες πριν την οριστική απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων και τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, στην καθιερωμένη ενημέρωση στις 6μ.μ., η Π.Ε. Κοζάνης συγκεντρώνει ξανά το ενδιαφέρον ευελπιστώντας να αρθούν τα αυξημένα περιοριστικά μέτρα και στις 3 περιπτώσεις που συνέχισαν σε καθεστώς «σκληρού» lock down.

Τα βλέμματα φυσικά πέφτουν στην Εορδαία, το μεγαλύτερο γεωγραφικό και πληθυσμιακό κομμάτι που παρέμεινε σε ειδικό καθεστώς, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για σαφώς βελτιωμένη εικόνα σε πολλούς τομείς.

Βέβαια αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει ξεκάθαρα ποια θα είναι η απόφαση της επιτροπής είναι δεδομένο πάντως, ότι καταγράφεται ραγδαία μείωση των λεγόμενων «ενεργών κρουσμάτων», τα οποία πριν μία εβδομάδα ήταν 104 και οδήγησαν στην παράταση του lock down.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο «Π» από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, μέχρι και χθες έχει πέσει κάτω από το μισό ο αριθμός των ατόμων που υποχρεούταν να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, γεγονός που καταμετράται ως θετικός δείκτης ενώ και η καθαρή μείωση νοσηλευόμενων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, αξιολογείται επίσης σε σημαντικό βαθμό.

Η καθημερινή καταμέτρηση των νέων κρουσμάτων δημιούργησε συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά και ταυτόχρονο προβληματισμό, καθώς όλοι γνωρίζουν πως τα πράγματα κρέμονται από λεπτές ισορροπίες.

Από την Αθήνα η πληροφόρηση δε δείχνει να είναι ξεκάθαρη, όσο την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που έχουν μεταφέρει αισθήματα οργής, αγανάκτησης και αδικίας, κυρίως από τον εμπορικό κόσμο της Εορδαίας, ζητώντας άρση των περιορισμών στην αγορά με αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Καλή εικόνα παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες τόσο οι περιπτώσεις της Σιάτιστας και του Κρόκου, με την κάθε απόφαση να βασίζεται σε ειδικά κριτήρια και ενδεχομένως σε προληπτικές ενέργειες.

Ζήσης Πιτσιάβας

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μ. Μαστρανέστη (υπάλληλος ΔΟΥ Κοζάνης): «Αισθάνομαι ικανοποιημένη από την απόφαση της δικαιοσύνης. Ελπίζω να είναι μια δικαίωση για την ψυχή του Πέτρου που έφυγε τόσο άδικα»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αισθάνομαι ικανοποιημένη από την απόφαση της δικαιοσύνης. Ελπίζω να είναι μια δικαίωση για την ψυχή του Πέτρου που ...