Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εορδαία: Αναμονή για έναρξη δημοτικών – νηπιαγωγείων με θετικά μηνύματα ως προς την προσέλευση των μαθητών – Τι λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Εορδαίας Κ. Ασπράγκαθου

Εορδαία: Αναμονή για έναρξη δημοτικών – νηπιαγωγείων με θετικά μηνύματα ως προς την προσέλευση των μαθητών – Τι λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Εορδαίας Κ. Ασπράγκαθου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
Δάλλας

Θετικά είναι τα μηνύματα από πλευράς των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την επιστροφή των μικρών μαθητών στα σχολεία, με βάση την εικόνα που τους μεταφέρουν οι γονείς των μαθητών νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου, λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων, την προσεχή Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας Κατερίνα Ασπράγκαθου, τόνισε πως οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι οι μαθητές της πρωτοβάθμιας θα επιστρέψουν στα σχολεία. «Από συζητήσεις που έχουμε κάνει με γονείς, εκτιμούμε ότι θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία, εκτός από οικογένειες που έχουν μέλη ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως παππούδες και γιαγιάδες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ίδια, σημείωσε, επίσης, ότι θα γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις στα σχολεία, και μάλιστα σε σχετική επικοινωνία του συλλόγου με τον Δήμο  Εορδαίας τονίστηκε πως θα πάει συνεργείο απολύμανσης, ενώ και κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς και ο μέγιστος αριθμός τμημάτων ανά τμήμα.

Συγκεκριμένα, ως προς το τελευταίο, το ανώτατο όριο μαθητών ανά τμήμα είναι 15 μαθητές. Επίσης, σε ό,τι αφορά το ωράριο, επειδή δεν θα λειτουργούν τα ολοήμερα ούτε στο δημοτικό ούτε και στο νηπιαγωγείο, το ωράριο λειτουργίας θα είναι μέχρι τις 13.15΄ για το δημοτικό και μέχρι τις 13.00 για το νηπιαγωγείο.

Επίσης, κάποιοι εκπαιδευτικοί θα χρειαστεί να λείψουν, σημειώνει η ίδια, με άδειες ειδικού σκοπού, όπως προβλέπεται.

Σε ό,τι αφορά το κατά πόσο θα είναι εύκολη η εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τους μαθητές, η κ. Ασπράγκαθου απαντάει πως «Τα παιδιά τα έχουν συμβουλεύσει οι οικογένειές τους και τους λέμε και εμείς από τη σύγχρονη εκπαίδευση. Ωστόσο οι μικρότερες ηλικίες, ιδίως στο νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, λειτουργούν παρορμητικά. Παρόλα αυτά θα λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα με αντισηπτικά και ό,τι άλλο χρειαστεί».

Ειδικά σε ό,τι αφορά το νηπιαγωγείο, επειδή γίνεται χρήση πληθώρα παιδαγωγικού υλικού, πιθανώς να κληθούν στην πράξη οι εκπαιδευτικοί να περιορίσουν τον αριθμό των αντικειμένων που χρησιμοποιούν, και αυτά φυσικά να απολυμαίνονται κατά τη χρήση τους.

Η λειτουργία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης φαίνεται πως καθησύχασε τους γονείς ως προς το αν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ωστόσο αυτό θα φανεί στην πράξη από τη Δευτέρα…

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Με λαμπαδηδρομία ξεκίνησαν απόψε οι εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – VIDEO

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Με λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης από το δημαρχείο Εορδαίας, οι ...