Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > ΕΟΠΥΥ: Πόσα χρήματα θα διαθέσει για γυαλιά οράσεως – Δείτε όλη την απόφαση

ΕΟΠΥΥ: Πόσα χρήματα θα διαθέσει για γυαλιά οράσεως – Δείτε όλη την απόφαση

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στα 50 εκατ. ευρώ το όριο δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για παροχές σε οπτικά είδη. – Εγκρίθηκαν οι πρώτες συμβάσεις με καταστήματα οπτικών

Στα 50 εκατ. ευρώ, καθορίζεται το επιτρεπόμενο όριο δαπάνης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΕΟΠΥΥ) σε ετήσια βάση για παροχές που αφορούν σε οπτικά είδη, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 Διευκρινίζεται ότι ο «κλειστός» προϋπολογισμός για τη συγκεκριμένη κατηγορία διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις δαπάνες προηγούμενων ετών. Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, ενέκρινε τις πρώτες συμβάσεις με καταστήματα οπτικών και πλέον, οι ασφαλισμένοι όταν απευθύνονται σε συμβεβλημένους παρόχους υγείας, δεν απαιτείται να προπληρώνουν για την αγορά οπτικών ειδών.«Με τις παραπάνω ενέργειες (καθορισμός κλειστού προϋπολογισμού και «συμβασιοποίηση» των οπτικών καταστημάτων) το υπουργείο Υγείας ολοκλήρωσε από τη μια τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους Θεσμούς που αφορούσαν σε εκκρεμότητες στο χώρο της Υγείας και από την άλλη δρομολογεί μια παρέμβαση ανακουφιστική για τους πολίτες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ…..

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team