Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Εντυπωσιακή άσκηση αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης στο Ορυχείο Καρδιάς – Δείτε φωτογραφίες και video

Εντυπωσιακή άσκηση αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης στο Ορυχείο Καρδιάς – Δείτε φωτογραφίες και video

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την   ΤΕΤΑΡΤΗ 21/11/2018 και ώρα 10.30 – 12.00   πραγματοποιήθηκε  στο Ορυχείο Πεδίου Καρδιάς του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτ. Μακεδονίας, άσκηση αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης, με τον  κωδικό ονομασίας «ΠΑΝΔΩΡΑ 2018».

Η άσκηση ήταν πλήρους κλίμακας με τη συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού του Ορυχείου, των εκπαιδευμένων ομάδων ασφάλειας, εκκένωσης, απεγκλωβισμού, πρώτων βοηθειών και πυρασφάλειας.

Η άσκηση περιλάμβανε εκκένωση των κτιριακών εγκαταστάσεων μετά από ισχυρό σεισμό, καταμέτρηση του συνόλου του προσωπικού ,παροχή πρώτων βοηθειών σε δύο τραυματίες και εγκλωβισμένους στο κτήριο Διοίκησης, πυρκαγιά σε εκσκαφέα του Ορυχείου, κατάσβεση με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λιγν. Κέντρου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Πτολεμαίδας και τέλος μεταφορά εγκλωβισμένου και εγκαυματία  χειριστή από τη καμπίνα χειρισμού του Μηχανήματος.

Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά τόσο ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα για τον απεγκλωβισμό από μεγάλο ύψος, όσο και ειδική διάταξη για τη διάσωση του χειριστή του εκσκαφέα.

Την άσκηση παρακολούθησαν, πέραν μεγάλου αριθμού στελεχών του Λιγνιτικού Κέντρου, οι υπεύθυνοι της  Πολιτικής  Προστασίας  της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, της Αστυνομίας   και της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους οποίους και θερμά ευχαριστούμε.

Το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (ΣΑΕΚ) έγινε με βάση την Ελληνική νομοθεσία, που αφορά μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

Διενεργήθηκε δε με βάση τις κατευθύνσεις της Διοίκησης της Επιχείρησης και της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων, στα πλαίσια της αναγκαιότητας συνεχούς εκπαίδευσης και εγρήγορσης του προσωπικού των Ορυχείων σε θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team