Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Έντονη αντίδραση των Σιδερών για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου σε επιλέξιμο βοσκότοπο της περιοχής- Καταγγέλλουν απώλεια επιδοτήσεων 30 κτηνοτρόφων

Έντονη αντίδραση των Σιδερών για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου σε επιλέξιμο βοσκότοπο της περιοχής- Καταγγέλλουν απώλεια επιδοτήσεων 30 κτηνοτρόφων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν για άλλη μία φορά οι κτηνοτρόφοι της περιοχής Σιδερών, για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου σε εκτάσεις όπου είναι χαρακτηρισμένες βοσκότοποι.

Όπως λένε μάλιστα οι συγκεκριμένη περιοχή έκτασης 750στρ. είναι «επιλέξιμοι βοσκότοποι», γεγονός που πετάει εκτός επιδοτήσεων περίπου 30 κτηνοτρόφους.

Οι κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο για καταστροφική επιλογή απ’ όσους έδωσαν άδεια για την κατασκευή φωτοβολταϊκού και διαμηνύουν πως θα κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Βασίλης Δεμερτζίδης, το χωριό δεν αντιδρά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού, αλλά διαφωνεί με τη συγκεκριμένη έκταση ενώ τονίζει πως ουδέποτε ρωτήθηκε η τοπική κοινωνία: «Εμείς θα υποδείξουμε άλλη έκταση και όχι τη αυτή», τόνισε ο κ. Δεμερτζίδης, ο οποίος προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τους υπεύθυνους της εταιρείας με την απάντησή τους να είναι πως όλα έχουν γίνει με τη νόμιμη οδό.

Για τεράστια καταστροφή της κτηνοτροφίας της περιοχής, έκαναν λόγο ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Γεωκτηνοτροφικού Συλλόγου.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας