Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ενημερωτική καμπάνια από το δήμο Κοζάνης για τη διόρθωση των τ.μ. των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων – βίντεο

Ενημερωτική καμπάνια από το δήμο Κοζάνης για τη διόρθωση των τ.μ. των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων – βίντεο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μάρκος Φλώρος, στο Δημαρχείο (γραφείο δημάρχου) με θέμα την καμπάνια ενημέρωσης του Δήμου Κοζάνης για τις δηλώσεις των ορθών τετραγωνικών μέτρων των ηλεκτροδοτούμενων ή μη ακινήτων με εμβαδό μικρότερο από το πραγματικό.

Η προθεσμία διόρθωσης των τετραγωνικών λήγει στις 30 Ιουνίου 2020, με τη δημοτική αρχή Κοζάνης να καλεί τους δημότες να προχωρήσουν σε διόρθωση των τετραγωνικών των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, μέσα από τα οποία ο δήμος εισπράττει τα ανταποδοτικά τέλη. Για το λόγο αυτό άλλωστε ξεκινάει και σχετική ενημερωτική καμπάνια.

Χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας, σε δηλώσεις του τόνισε πως ξεκινάει η διαδικασία ενημέρωσης από πλευράς του δήμου, για τη διόρθωση των τετραγωνικών των ηλεκτροδοτούμενων εγκαταστάσεων με βάση τα οποία ο δήμος εισπράττει τα ανταποδοτικά τέλη. Όλοι οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τις πραγματικές επιφάνειες των τετραγωνικών, όπως είναι δηλωμένες στην εφορία, γεγονός που σημαίνει ότι η διασταύρωση των στοιχείων είναι εύκολο, άρα οι πολίτες που δεν θα διορθώσουν τα τετραγωνικά θα κινδυνεύουν με πρόστιμα.

Στο επόμενο τρίμηνο οι πολίτες μπορούν να δηλώσουν τα τετραγωνικά και αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: Είτε ηλεκτρονικά, μεσω της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, όπου κανείς μπαίνει με τους κωδικούς του taxisnet, μια διαδικασία απλή και εύχρηστη. Επίσης, μπορεί κανείς να κάνει τη διόρθωση προσερχόμενος στις υπηρεσίες του Δήμου, φέροντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Μάλιστα το σχετικό έντυπο του δήμου Κοζάνης θα διανεμηθεί το επόμενο διάστημα μέσω των λογαριασμών ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ, ενώ μπορούν να ενημερωθούν σχετικά από την ιστοσελίδα του δήμου, βρίσκοντας και τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις.

Ο δήμος παροτρύνει τους πολίτες να κάνουν ψηφιακά τις δηλώσεις, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία και τον συνωστισμό, ενώ το όφελος είναι σημαντικό για τους πολίτες, γιατί ο νόμος απαλλάσσει τους δημότες από αναδρομική καταβολή τελών και δεν υπάρχει σχετική προσαύξηση.

Ζ.Π.

Δείτε τα σχετικά βίντεο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team