Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που δυστυχώς δεν έτυχε της αναμενόμενης αποδοχής από εκπαιδευτικούς και γονείς, διοργάνωσε το 1° δημοτικό σχολείο Φλώρινας και ο δήμος Φλώρινας με θέμα την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Έλενα Ράπτη, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

Η κα Ραπτή σημείωσε μεταξύ άλλων πως στην Ελλάδα το ποσοστό των παιδιών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης φτάνει στο 16%, ενώ στην Ευρώπη στο 20%. Υπογράμμισε δε πως πολλά παιδιά ζουν μέσα στο φόβο, στην ενοχή και στη σιωπή και αρνούνται να μιλήσουν.

Η κα Ράπτη παρουσίασε αναλυτικά τα εργαλεία της καμπάνιας και επιχείρησε να διδάξει γονείς και εκπαιδευτικούς τους απλούς βασικούς γονείς που μπορούν να επικοινωνήσουν στα παιδιά τους για να είναι ασφαλή.

Την εκδήλωση συντόνισε ο διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Μίσκας, ενώ χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Χρήστος Μπαρδάκας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ….

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team