Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο δυσχρωματισμού στη Βεγορίτιδα – Απαγόρευση κολύμβησης

Ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο δυσχρωματισμού στη Βεγορίτιδα – Απαγόρευση κολύμβησης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


Η αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου  – Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό με βάση τη νεότερη έκθεση του ΕΚΒΥ (Ελληνικό Κέντρο Βιότοπων – Υγροτόπων) ότι, το φαινόμενο του δυσχρωματισμού που παρατηρήθηκε τον Ιούνιο 2018 στη λίμνη υποχώρησε αισθητά με την πάροδο του χρόνου. Ειδικότερα, κατά τις δειγματοληψίες του Ιουλίου 2018 στα ύδατα κολύμβησης, οπτικά δεν παρατηρήθηκε ανάπτυξη κυανοβακτηρίων υπό τη μορφή άνθισης, τάπητα ή αφρού (κρούστας).

Ενδεχομένως τον Αύγουστο ή ακόμα και τον Σεπτέμβριο 2018 και αναλόγως και των καιρικών συνθηκών, να παρατηρηθεί αύξηση της αφθονίας και της βιομάζας των κυανοβακτηρίων και συνολικά της βιομάζας του φυτοπλαγκτού.

Ενημερώνει επίσης το ενδιαφερόμενο κοινό ότι, σύμφωνα με το υπ. αρ. 135436/1084/23-7-2018 έγγραφό της, η Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συστήνει την προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης στην ακτή κολύμβησης στην Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου.

Οι Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές πρέπει να ενημερώνουν άμεσα με κάθε πρόσφορο μέσον το ενδιαφερόμενο κοινό.

Η έκτακτη διερευνητική παρακολούθηση σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων (ΕΓΥ), το ΕΚΒΥ (Ελληνικό Κέντρο Βιότοπων – Υγροτόπων) και το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΓΧ) υπό τον συντονισμό της ΕΓΥ, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για τα παραπάνω έγγραφα και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας http://www.apdhp-dm.gov.gr/ydata.html όπου δημοσιεύονται τα στοιχεία των κολυμβητικών ακτών και κάθε νεότερη ενημέρωση.

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team