Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ενδιαφέρουσα ενημερωτική δράση για το Αλτσχάιμερ – Από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Μποδοσάκειου νοσοκομείου

Ενδιαφέρουσα ενημερωτική δράση για το Αλτσχάιμερ – Από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Μποδοσάκειου νοσοκομείου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Αξιόλογα μηνύματα έστειλε η ενημερωτική δράση για τη νόσο Alzheimer (Αλτσχάιμερ) που διοργάνωσε σήμερα Τετάρτη στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας με το Γραφείο Εκπαίδευσης της εν λόγω υπηρεσίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer στις 21 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που ξεκίνησε από τις 8 το πρωί και διήρκησε ως τις 3μ.μ., στελέχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Μποδοσάκειου ενημέρωναν το κοινό και διένειμαν ενημερωτικό υλικό της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer για την εν λόγω νόσο, δίνοντας έμφαση στους τρόπους πρόληψης, πως δηλαδή μπορεί να διατηρήσει κανείς υγιή τον εγκέφαλό του.

«Στόχος της εκδήλωσης είναι να έρθει η Νοσηλευτική Υπηρεσία κοντά στον κόσμο και να ενημερώσει το κοινό για το τι είναι η νόσος Alzheimer και για το τι πρέπει να κάνει για να διατηρήσει το μυαλό του δραστήριο», δήλωσε στον «e-ptolemeos.gr» η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Μποδοσάκειου, Αναστασία Τσαμπαρλή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το όραμα της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους.

Έμφαση στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διατηρήσουμε τον εγκέφαλό μας υγιή έδωσε ο Νοσηλευτής λοιμώξεων και μέλος του Γραφείου Εκπαίδευσης του Μποδοσάκειου, Γιώργος Μανομενίδης. Τόνισε ότι όπως η καρδιά έτσι και ο εγκέφαλος χρειάζεται κάποια πράγματα για να διατηρηθεί υγιής, όπως η υγιεινή διατροφή: να λαμβάνει κανείς τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία (φρούτα, λαχανικά και ψάρια) και να αποφεύγει τηγανητές και συσκευασμένες τροφές και γενικότερα τροφές πλούσιες σε λιπαρά και συντηρητικά. Τόνισε επίσης ότι «πολύ σημαντική είναι και η άσκηση, γιατί ταυτόχρονα με το σώμα γυμνάζουμε και τον εγκέφαλό μας. Πρέπει επίσης να  έχουμε πνευματική δραστηριότητα. Να διαβάζουμε εφημερίδες, βιβλία, να λύνουμε σταυρόλεξα, να παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια και να ενισχύουμε την κοινωνική μας δραστηριότητα. Προσφέρουμε εθελοντική εργασία, ταξιδεύουμε, εργαζόμαστε και φροντίζουμε γενικότερα να ακονίζουμε το μυαλό.»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εντείνεται η αστυνόμευση για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στην περιοχή

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αύξηση της δραστηριότητας των αστυνομικών αρχών έχει αποφασιστεί  ειδικά για την περιοχή της ΠΕ Κοζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ...