Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΕΛΤΑ Ν. Κοζάνης εν μέσω πανδημίας: Αύξηση στα δέματα λόγω παραγγελιών – «Καμία καθυστέρηση παρά τον όγκο εργασίας» – «Αφανείς ήρωες οι ταχυδρόμοι» – Πότε θα μπει το γραμματοκιβώτιο του Αη Βασίλη!

ΕΛΤΑ Ν. Κοζάνης εν μέσω πανδημίας: Αύξηση στα δέματα λόγω παραγγελιών – «Καμία καθυστέρηση παρά τον όγκο εργασίας» – «Αφανείς ήρωες οι ταχυδρόμοι» – Πότε θα μπει το γραμματοκιβώτιο του Αη Βασίλη!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Συνεχίζουν κανονικά και απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, τα ΕΛΤΑ στο Νομό Κοζάνης, εν μέσω πανδημίας. Ο αυξημένος όγκος εργασίας των ημερών, λόγω αύξησης στις αποστολές δεμάτων, αλλά και λόγω των συντάξεων, δεν δημιουργεί καθυστερήσεις και οι πολίτες εξυπηρετούνται κανονικά, τονίζει χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π» η Κυριακή Αναστασιάδου, διευθύντρια των ΕΛΤΑ Ν. Κοζάνης.

Η ίδια σημειώνει χαρακτηριστικά πως: «Τα ΕΛΤΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας λειτούργησαν και λειτουργούν κανονικά. Η μόνη μεταβολή που έγινε είναι στο ωράριο, όπου σταμάτησε η απογευματινή εξυπηρέτηση και πλέον λειτουργεί με ωράριο από τις 07.30 μέχρι και τις 3 παρά τέταρτο. Επίσης, κανονικά εξυπηρετούν οι ταχυδρόμοι, οι ταχυδρομικοί πράκτορες, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως δεν έχει σημειωθεί κανένα κρούσμα στα ΕΛΤΑ όλο αυτό το διάστημα».

«Τα ΕΛΤΑ είναι η μόνη υπηρεσία όπου έρχεται ο κόσμος ακόμη και χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο», παραδέχεται μάλιστα η διευθύντρια, λέγοντας πως οι περισσότεροι πηγαίνουν για να πληρώσουν λογαριασμούς. «Έχουν το άγχος της πληρωμής λογαριασμών και παρατηρούμε ότι αυτή είναι η πιο συχνή κίνηση. Λιγότεροι έρχονται για παραλαβή ή αποστολή αντικειμένου», προσθέτει.

«Αφανείς ήρωες»

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στους ταχυδρόμους και το προσωπικό των ΕΛΤΑ: «Καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, εκτεθειμένοι και συνεχίζουν την εργασία τους, εξυπηρετώντας και στη διεύθυνση του πελάτη. Επίσης, το προσωπικό, είναι, λόγω της φύσης της εργασίας τους, εκτεθειμένο στις συναλλαγές με τον πελάτη. Είναι οι αφανείς ήρωες», προσθέτει. Επίσης, τονίζει πως στα ΕΛΤΑ δεν υπήρξε αντίστοιχη πρόβλεψη με τις τράπεζες, όπου εκεί δεν επιτρέπονται κάποιες συναλλαγές, ούτε και η εκ περιτροπής εργασία ή τηλεργασία μπορεί να λειτουργήσει.

 

Αύξηση στα δέματα λόγω παραγγελιών από eshop

Εν τω μεταξύ, ένα φαινόμενο των ημερών, λόγω της καραντίνας, αλλά και των εορταστικών ημερών που έρχονται, είναι η αύξηση στις αποστολές δεμάτων, λόγω αύξησης παραγγελιών μέσω e-shop. «Εμείς στα ΕΛΤΑ δεν έχουμε κανένα απολύτως θέμα, δεν έχει μπλοκάρει τίποτα και ανταπεξερχόμαστε κανονικότατα, χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις», απαντάει η κ. Αναστασιάδου.

Προσθέτει, δε, πως την εποχή αυτή ήταν πάντα πιο αυξημένος ο όγκος δουλειά, λόγω και της αύξησης των πληρωμών, αλλά και αύξησης στον όγκο των δεμάτων, κυρίως λόγω παραγγελιών για παιδιά.

Το γραμματοκιβώτιο του Αη Βασίλη!
Τα ΕΛΤΑ βρίσκονται και αυτά τα Χριστούγεννα στο πλευρό των μικρών ή μεγαλύτερων παιδιών, που θέλουν να στείλουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη! Από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου θα υπάρχει σε κάθε κατάστημα ΕΛΤΑ το γνωστό κόκκινο γραμματοκιβώτιο του Άγιου Βασίλη, για να στείλει όποιος επιθυμεί το γράμμα του.

Κάθε χρόνο η εν λόγω δράση έχει συγκινητική ανταπόκριση, μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια δασκάλες και νηπιαγωγοί επισκέπτονταν τα ΕΛΤΑ με μικρά παιδιά για να ρίξουν το γράμμα τους, ωστόσο φέτος λόγω των συγκυριών αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει, εκτός από όσους πάνε μεμονωμένα.

Να τονιστεί πως τα γράμματα συγκεντρώνονται και στέλνονται στην κεντρική υπηρεσία και όλα τα παιδιά λαμβάνουν απάντηση!

 

«Το κοινό να εμπιστευθεί τα ΕΛΤΑ και να λαμβάνει τα μέτρα προφύλαξης»

«Το κοινό και οι επιχειρήσεις μπορούν να εμπιστευθούν τα ΕΛΤΑ. Υπάρχει η οργάνωση, η υποδομή, το ανθρώπινο δυναμικό και η τεχνογνωσία για να ανταπεξέλθουμε», τονίζει η κ. Αναστασιάδου, καλώντας, παράλληλα τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα απαρέγκλιτα.

«Ο κόσμος θα πρέπει να παίρνει τα μέτρα προφύλαξης και να σκέφτεται ότι στις υπηρεσίες μπαίνει κόσμος που μπορεί να μην είναι τόσο προσεκτικός. Θα πρέπει να προφυλάσσουν τον εαυτό τους, αλλά και τους υπαλλήλους, γιατί σηκώνουν μεγάλο φορτίο και η φύση της δουλειάς είναι τέτοια που υπάρχει επικοινωνία και απτή επαφή μέσω αντικειμένων», λέει χαρακτηριστικά.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους ταχυδρόμους που όλο αυτό το διάστημα εξυπηρετούν τους συνταξιούχους, πηγαίνοντας τους τις συντάξεις στο σπίτι, είτε πρόκειται για τον αστικό ιστό, είτε για τα χωριά.

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Αίτημα για διενέργεια Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη μετεγκατάσταση της Ακρινής

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αίτημα του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής προς τον δήμο Κοζάνης για διενέργεια Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη μετεγκατάσταση ...