Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Έλληνες δικηγόροι: Πράξη συμμόρφωσης με το Διεθνές Δίκαιο η αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Έλληνες δικηγόροι: Πράξη συμμόρφωσης με το Διεθνές Δίκαιο η αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης για αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, αν και ελήφθη με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, συνιστά πράξη συμμόρφωσης με το Διεθνές Δίκαιο, δηλώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ελλάδος

Την ικανοποίησή της για την αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη από τις φυλακές της Αδριανούπολης, έπειτα από 167 ημέρες κράτησης, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, επισημαίνοντας παράλληλα πως η απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερους τους δυο στρατιωτικούς, αν και ελήφθη με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, συνιστά πράξη συμμόρφωσης με το Διεθνές Δίκαιο.

Παράλληλα, o επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο CCBE Πάνος Αλεξανδρής καθώς και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλαν ευχαριστήρια επιστολή τους προς τον πρόεδρο του CCBE για τις παρεμβάσεις του στο ζήτημα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Απαντώντας ο Α’ αντιπρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων, Jose de Freitas, συνεχάρη τον πρόεδρο του ΔΣΑ αλλά και την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων «για την πίστη και την εμμονή για την επίτευξη αυτού του επιτυχούς αποτελέσματος».

Η ανακοίνωση

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αναφέρει:

«Το δικηγορικό σώμα, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους, σταθερά και αταλάντευτα, με συνεχείς παρεμβάσεις του τόσο σε εθνικούς όσο και σε διεθνείς φορείς, ανέδειξε το θέμα της παράνομης κράτησής τους και μάλιστα χωρίς την απαγγελία κατηγοριών και ζήτησε την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου για μία δίκαιη δίκη, με τον σεβασμό του Κανόνα Δικαίου και των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Η απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης, η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι ελήφθη με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, συνιστά πράξη συμμόρφωσης με το Διεθνές Δίκαιο. Η συντονισμένη παρέμβαση της Ελληνικής Πολιτείας και η αξιοπρεπής στάση των Ελλήνων στρατιωτικών και των οικογενειών τους σήμερα δικαιώνονται»

Πηγή: protothema.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team