Αρχική > Αρθρογραφία > ΕΛΕΝΗ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ: Μια αθόρυβη διακόνισσα

ΕΛΕΝΗ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ: Μια αθόρυβη διακόνισσα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Πέρασαν κι όλας εννέα ημέρες από την στιγμή που έπεσε σαν κεραυνός σε φίλους και σε όσους σε γνώριζαν η είδηση της απώλειας σου.

Πώς να σε αποχαιρετήσουμε αγαπημένη μου Ελένη; Όσο και να είσαι προετοιμασμένος να δεχθείς το θάνατο, τελικά πάντα σε πιάνει απροετοίμαστο. Έφυγες από κοντά μας γιατί έτσι θέλησε Εκείνος που ορίζει τη ζωή και το θάνατο. Άγνωστες και ανεξιχνίαστες είναι οι βουλές του Υψίστου.

Ζήσαμε μαζί πολλές όμορφες στιγμές, Ελένη μου.

Από τις εκδρομές μας, στα παιδικά μου χρόνια, τότε που ταξίδευα «πρώτη θέση» στην αγκαλιά του πατέρα σου μέχρι πρόσφατα που ανέλαβα πρόεδρος στον σύλλογο «Ο Καλός Σαμαρείτης» Κάθε Κυριακή στο ναό μας, στον άγιο Στέφανο, μετά την απόλυση με περίμενες να με καλημερίσεις και να με ρωτήσεις «τι κάνεις καλό μου;»

Θα θυμάμαι πάντα την αγάπη σου για μένα και την μητέρα μου, την αγάπη σου για τον σύλλογο, το ενδιαφέρον σου για την πορεία των συσσιτίων, την ευλάβεια και την πίστη σου . Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα σου, που ήταν μαζί με την μητέρα σου από τα ιδρυτικά μέλη, εργάστηκες στο βιβλιοπωλείο του συλλόγου. Ήσουν από τις πρώτες μαγείρισσες όταν άρχισαν τα συσσίτια και σταμάτησες μόνον όταν παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα της υγείας σου.

Υπήρξες μία ολόλευκη λαμπάδα που πυρπολήθηκε από τον κεραυνό της αγάπης του Χριστού και καιόμενη σκόρπιζες το φως της ελπίδας και της αγάπης στους συνανθρώπους μας.

Όλο τον χρόνο συγκέντρωνες τρόφιμα από προσφορές φίλων και γνωστών και Χριστούγεννα και Πάσχα ετοίμαζες δέματα με όλα τα «καλούδια» και τα άφηνες αθόρυβα στις πόρτες ανθρώπων που τα είχαν ανάγκη. Μέσα στα δέματα έβαζες και την εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας που τόσο αγαπούσες.

Ακόμα και τα φετινά Χριστούγεννα αψηφώντας την αρρώστια σου, που χτύπησε ξανά την πόρτα σου, μοίρασες απλόχερα την αγάπη σου στους αναγκεμένους αδελφούς μας. Αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Έτσι έζησες όλη σου τη ζωή. Ήσουν μια σύγχρονη διακόνισσα, ακούραστη και χαμογελαστή.

Η μάστιγα της εποχής μας, ο κορωνοϊός, επιβάρυνε την κλονισμένη υγεία σου και μας στέρησε την παρουσία σου. Καλό παράδεισο αγαπημένη μου Ελένη. Θα είσαι πάντα στο μυαλό μας, στην ψυχή και στην καρδιά μας.

Κ.Γ.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ελάχιστος, οφειλόμενος φόρος τιμής προς την Φιλική Εταιρεία – Γράφει ο Παναγιώτης Μυργιώτης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Ελληνικός Λαός από την φύση του ελεύθερος και αγωνιστής και πατριώτης στο διάβα της ιστορικής διαδρομής δεν ...