Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Εκτός διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας η Δυτική Μακεδονία- Τι λένε παράγοντες του αθλητισμού

Εκτός διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας η Δυτική Μακεδονία- Τι λένε παράγοντες του αθλητισμού

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Εκτός πλάνων φαίνεται πως βρίσκεται για πρώτη φορά στα χρονικά η Δυτική Μακεδονία, σε ότι έχει να κάνει με τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας, καθώς ο χάρτης που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δείχνει ξεκάθαρα πως καμία πόλη της Περιφέρειάς μας δεν θα έχει την τιμή να υποδεχθεί στο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το θέμα πήρε ιδιαίτερες διαστάσεις από παράγοντες του αθλητισμού στην περιοχή, με έναν από αυτούς, τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Tae-kwon-do, Θόδωρο Θεοδωρίδη, να μιλά χθες στο δελτίο του TOP CHANNEL σημειώνοντας πως εδώ και αρκετούς μήνες έχει ενημερώσει σχετικά τη νέα δημοτική αρχή.

Μάλιστα αποκάλυψε πως, ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας(ΟΑΠΝ) του Δήμου Κοζάνης έχει στείλει σχετική επιστολή στην Ε.Ο.Ε., χωρίς όμως να έχει λάβει απάντηση μέχρι στιγμής, ενώ ενήμερος είναι προσωπικά και ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος δεσμεύθηκε να εξετάσει το θέμα.

«Έχουμε καθήκον να αλλάξει η διαδρομή», τονίζουν οι παράγοντες του αθλητισμού, με την Κοζάνη να είναι μία από τις πόλεις που πάντοτε υποδεχόταν την Ολυμπιακή Φλόγα είτε σε χειμερινούς είτε σε θερινούς αγώνες.

Φέτος το καλοκαίρι η κορυφαία αθλητική διοργάνωση διεξάγεται στο μακρινό Τόκιο της Ιαπωνίας, με την τελετή αφής να διεξάγεται στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία και τη φλόγα να παραδίδεται στους διοργανωτές στις 19 Μαρτίου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας.

Όλες αυτές τις ημέρες η φλόγα θα ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με τη Δυτική Μακεδονία πάντως να μην είναι εντός των επιλογών, ενώ και άλλες περιοχές της χώρας έχουν «κοπεί» από τη διαδρομή προκαλώντας πολλά σχόλια και αντιδράσεις.

Μία από τις πόλεις μάλιστα που δεν βρίσκεται στα σχέδια της ΕΟΕ είναι η Πάτρα, με το συντοπίτη μας Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, να έχει δημοσιοποιήσει σκληρή επιστολή με την οποία ζητά την αλλαγή της διαδρομής.

Εκτός έχουν μείνει πόλεις όπως τα Γιάννενα, αλλά και ολόκληρες περιφέρειες της χώρας, με αρκετούς γνώστες του θέματος να τονίζουν πως η επιλογή να περάσει η φλόγα από όλους τους Νομούς της Κρήτης, μάλλον περιορίζει το χρόνο για τα υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας