Συμβαίνει τώρα
Αρχική > ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ > Εορδαία: Έκτακτη σύσκεψη για παράταση λειτουργίας ΑΗΣ Καρδιάς και την επιστροφή αποζημιώσεων της Μαυροπηγής

Εορδαία: Έκτακτη σύσκεψη για παράταση λειτουργίας ΑΗΣ Καρδιάς και την επιστροφή αποζημιώσεων της Μαυροπηγής

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν και οι δυσμενείς εξελίξεις σε δύο κορυφαία θέματα, οδήγησαν τον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη,  να καλέσει έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο Εορδαίας χθες Κυριακή στις 8 το βράδυ.

Το πρώτο θέμα ήταν η παράταση λειτουργίας των μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς για να διασφαλισθεί η λειτουργία της τηλεθέρμανσης και η παροχή θερμότητας, μετά μάλιστα τις αντιδράσεις από την Ευρώπη που ζητεί εξηγήσεις.

Το δεύτερο θέμα συζήτησης ήταν η απόφαση του Αρείου Πάγου, που επικυρώνει την απαίτηση της ΔΕΗ, που ζητά την επιστροφή ποσού 35 εκατ. ευρώ από τους κατοίκους της Μαυροπηγής, έναντι των απαλλοτριώσεων που είχαν λάβει από την πρωτόδικη απόφαση.

Παρόντες στη σύσκεψη οι βουλευτές Βρυζίδου Παρασκευή, Κωνσταντινίδης Στάθης, Αμανατίδης Γιώργος, Παπαδόπουλος Μιχάλης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ο νεοεκλεγείς και ο απερχόμενος περιφερειάρχης κ.κ. Κασαπίδης Γεώργιος και Καρυπίδης θεόδωρος, η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Καρυπίδου, και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μαυροπηγής Βαγγέλης Καραγεωργίου.

Στα θέματα τοποθετήθηκαν όλοι οι παριστάμενοι, έγιναν ουσιαστικές προτάσεις, ενώ αναλύθηκε και η γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου για τον χειρισμό των θεμάτων.

Αποφασίσθηκε η σύνταξη τεκμηριωμένου εγγράφου με τις θέσεις Δήμου – Περιφέρειας το οποίο θα σταλεί στον αρμόδιο Υπουργό καθώς και στο γραφείο Πρωθυπουργού.

Ακόμη αποφασίσθηκε να κλειστεί ραντεβού με τον Υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη – εντός της τρέχουσας εβδομάδας – στο οποίο θα μετάσχουν οι Βουλευτές, Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή, για επιτόπια εξέταση των ζητημάτων και εξεύρεση λύσεων.

Ήδη και για τα δύο ζητήματα υπάρχουν έντονες ανησυχίες στην Εορδαία και ο χρόνος που τρέχει είναι εις βάρος της περιοχής μας.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 334 νέα κρούσματα σήμερα Κυριακή- Πόσα καταγράφονται στην ΠΕ Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 334 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ...