Αρχική > Ελλάδα > Εκτακτη επιχορήγηση στην Εκκλησία για τον κορονοϊό

Εκτακτη επιχορήγηση στην Εκκλησία για τον κορονοϊό

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΤο ύψος της επιχορήγησης στην Εκκλησία θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα καθοριστεί με ΚΥΑ

Σε έκτακτη επιχορήγηση προς την Εκκλησία και λοιπούς θρησκευτικούς φορείς προχωρά κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορονοϊού και να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο.

Στην τροπολογία που φέρει τις υπογραφές του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, αναφέρεται πως το ύψος της επιχορήγησης που θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Αναλυτικά η επιχορήγηση θα αφορά στην Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα και τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του νόμου 4301/14.

Παράλληλα με την τροπολογία παρατείνεται για ένα έτος η προθεσμία για κατ” εξαίρεση πρόσληψη ιεροδιδασκάλων από τα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την τροπολογία.

Πηγή: https://www.ethnos.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Ολοκληρώνεται σήμερα η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) των Πανελλαδικών Εξετάσεων ολοκληρώνεται  την ...