Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εκσυγχρονίζεται το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας – Παρελήφθησαν 14 καινούργια ασθενοφόρα και γίνεται παράδοση του νέου κτιρίου στην Κοζάνη

Εκσυγχρονίζεται το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας – Παρελήφθησαν 14 καινούργια ασθενοφόρα και γίνεται παράδοση του νέου κτιρίου στην Κοζάνη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

– Επίσημη εκδήλωση παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη

Με 14 ολοκαίνουργια ασθενοφόρα εξοπλίζεται το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, εκ των οποίων τα έξι έφτασαν σήμερα, ενώ τα υπόλοιπα θα παραληφθούν μέχρι την προσεχή Παρασκευή, οπότε παραδίδεται και το νέο κτίριο στην Κοζάνη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

IMG_0390 IMG_0406 IMG_0418 IMG_0427

Με τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό που θα ανανεώσει τις σακαράκες που έγραψαν εκατομμύρια χιλιόμετρα και τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις που θα αντικαταστήσουν το υπάρχον ακατάλληλο κτίριο δίπλα από το Μαμάτσειο, το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας μπαίνει σε μία νέα εποχή, όπως δήλωσαν κατά την παραλαβή των καινούργιων ασθενοφόρων ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας Δημήτρης Παπαγγελής και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία ασθενοφόρα που είχαν παραληφθεί από το ΕΚΑΒ ήταν το 2003 εν’ όψει της Ολυμπιάδας του 2004. Τα 14 ασθενοφόρα που έρχονται στη Δυτική Μακεδονία, είναι μέρος των 90 ασθενοφόρων που παρελήφθησαν πανελλαδικά, ενώ σύμφωνα με τον Μ. Μυλωνά βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την παραλαβή άλλων 113 ασθενοφόρων, μέρος από τα οποία θα πάρει η Δυτική Μακεδονία. Η κατανομή θα αποφασιστεί από τη διεύθυνση του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι δε θα πάρει καθόλου η Φλώρινα, η οποία πριν από ένα μήνα παρέλαβε 4 ασθενοφόρα μέσω του ΕΣΠΑ, θα μείνουν 7-8 στην έδρα του ΕΚΑΒ στην Κοζάνη και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν σε Καστοριά, Γρεβενά και Πτολεμαϊδα. Ολόκληρος ο ανωτέρω εξοπλισμός προστίθεται στον μηχανοκίνητο στόλο των 26 παλιών ασθενοφόρων πολλά εκ των οποίων συχνά παθαίνουν βλάβες αφού έχουν εξαντλήσει το όριο ζωής, ενώ 8 είναι τελείως ακινητοποιημένα.

WP_20160524_004 WP_20160524_006

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μ. Μυλωνάς, υπογράμμισε ότι τα νέα ασθενοφόρα που παραλαμβάνουμε σε συνδυασμό με το νέο κτίριο του ΕΚΑΒ στην πόλη της Κοζάνης, δίνουν έναν άλλο αέρα σε σχέση και με τη διακομιδή και με τις ανάγκες που έχει η περιοχή και από ασθενοφόρα και από ασφάλεια στους εργαζόμενους. Κακά τα ψέματα το ΕΚΑΒ στα ζητήματα αυτά ήταν πραγματικά εγκαταλελειμμένο. Είχε να γίνει προμήθεια ασθενοφόρων από το 2003. Η κατανομή θα γίνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας του ΕΚΑΒ». Πρόσθεσε πάντως ότι «αυτό που λείπει από το ΕΚΑΒ είναι ότι δεν υπήρχε καμία μελέτη. Ένας οργανισμός που χρονολογείται από το 1985 δεν νοείται να μην έχει μία μελέτη, με αποτέλεσμα να συναντάμε φαινόμενα όπως Κέντρο Υγείας να έχει τρία ασθενοφόρα και έναν οδηγό και ένα άλλο να έχει ένα ασθενοφόρο και τρεις οδηγούς».

Ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Δ. Παπαγγελής, σημείωσε ότι σε συνδυασμό του νέου κτιρίου και των νέων ασθενοφόρων έχουμε προχωρήσει σε έναν εκσυγχρονισμό και συγκεκριμένα έχουμε νέο ψηφιακό κέντρο που δεν υπήρχε. Βελτιώσαμε το ραδιοδίκτυο που ήταν άθλιο. Μένει ένα κομμάτι στη Σαμαρίνα. Το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας αλλάζει σελίδα».

WP_20160524_008

Ο αντιπεριφερειάρχης υγείας Σταύρος Γιαννακίδης, έκανε λόγο για μία «καινούργια σελίδα πραγματικά, όχι μόνο για το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά για το ΕΚΑΒ της χώρας. Εδώ και 13 χρόνια είχε να γίνει προμήθεια καινούργιων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και βεβαίως η σημερινή παραλαβή είναι ένα σημαντικό στοιχείο γιατί μας δίνει το πλεονέκτημα του νέου στόλου. Στη δική μας περιοχή με τα 14 νέα ασθενοφόρα και τα δέκα που έχουν παραλάβει τα νοσοκομεία Φλώρινας και Κοζάνης, καθώς και τα Κέντρα Υγείας καλυπτόμαστε πλήρως.

Εμείς ως Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή είχαμε προτεραιότητα να αποκαστήσουμε αυτή την αδικία που υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια και η αδικία δεν έγκειται μόνο στα ασθενοφόρα, έγκειται και στο στελεχιακό δυναμικό, στην οργάνωση κ.λ.π. Πλέον το ΕΚΑΒ θα έχει σύγχρονες προδιαγραφές. Πρόταγμα για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η αναβάθμιση της υγείας και αυτή τη στιγμή με το ΕΚΑΒ γίνεται ένα σημαντικό βήμα».

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Η κατανομή των σημερινών κρουσμάτων (17/4) στη χώρα και τη Δυτική Μακεδονία

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η γεωγραφική κατανομή των 2.411 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής: 148 κρούσματα στην ...