Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ από τη Σιάτιστα: «H καραντίνα δεν είναι πανάκεια του προβλήματος που βιώνουμε και θα συνεχίσουμε να βιώνουμε» – Χ. Ζευκλής: «Εμείς θέλουμε, μόνιμα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εδώ»

Εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ από τη Σιάτιστα: «H καραντίνα δεν είναι πανάκεια του προβλήματος που βιώνουμε και θα συνεχίσουμε να βιώνουμε» – Χ. Ζευκλής: «Εμείς θέλουμε, μόνιμα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εδώ»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

«Στη Σιάτιστα βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι λίγο μετά τη 13:00 εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ οι οποίοι και συμμετείχαν σε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου έπειτα από αίτημα τοπικών φορέων να επισκεφτούν την περιοχή ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή του Βοΐου (Δραγασιά – Δαμασκηνιά) & την Καστοριά. Όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ: «H καραντίνα δεν είναι πανάκεια του προβλήματος που βιώνουμε και θα συνεχίσουμε να βιώνουμε. Η καραντίνα είναι ένα μέτρο που χρησιμοποιείται σε κάποιες από τις περιπτώσεις όταν σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο, εύκολα διαχειρίσιμο, θα χρησιμοποιηθεί ως έκτακτο μέτρο ώστε εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον, για τις επόμενες 14 μέρες, να περιορίσουμε να διασπαρεί πάρα πολύ ο ιός. Κάποια στιγμή τελειώνει η χρήση της (καραντίνας) και ξεκινάει η χρήση των αυστηρών κανόνων υγιεινής και του περιορισμού της διασποράς ο οποίος έρχεται με αυτό που εφαρμόζουμε όλοι μας σε όλη την Ελλάδα»

Χ. Ζευκλής στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους του ΕΟΔΥ στην Σιάτιστα: “Εμείς θέλουμε, μόνιμα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εδώ. Να δείτε πράγματα που συμβαίνουν για πρώτη φορά στην χώρα μας. Γιατί αντιληφθήκαμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά κενά στο μηχανισμό αυτό. Και κενά επικοινωνίας και κενά λήψης αποφάσεων. Πρέπει να υπάρξει ένα κλιμάκιο, δεν ξέρω πόσο ανθρώπων, για να έχει εικόνα και να μεταφέρει σωστά τα πράγματα κεντρικά και να παίρνει σωστές αποφάσεις” (Bίντεο)

Τις δικές του απόψεις, προτάσεις και προβληματισμούς κατέθεσε, μιλώντας το μεσημέρι Σαββάτου 28/3, παρουσία εκπροσώπων κλιμακίου του ΕΟΔΥ, ο Δήμαρχος Βοΐου, Χ. Ζευκλής, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε: “Εμείς θέλουμε μόνιμα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εδώ. Να δείτε πράγματα που συμβαίνουν για πρώτη φορά στην χώρα μας. Γιατί αντιληφθήκαμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά κενά στο μηχανισμό αυτό. Και κενά επικοινωνίας και κενά λήψης αποφάσεων. Πρέπει να υπάρξει ένα κλιμάκιο, δεν ξέρω πόσο ανθρώπων, για να έχει εικόνα και να μεταφέρει σωστά τα πράγματα κεντρικά και να παίρνει σωστές αποφάσεις”. Ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του ΕΟΔΥ τους ρώτησε αν εν τέλει έχουν νόημα οι απολυμάνσεις που γίνονται, κάθε πότε πρέπει να γίνονται, τι θα γίνει με τους ανθρώπους που βρίσκονται τώρα σε καραντίνα σε Δαμασκηνιά – Δραγασία και συγκεκριμένα πότε θα τους εξετάσουν και πάλι γιατροί κι άλλα διάφορα ζητήματα.

Πηγή: radiosiatista εδώ και εδώ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενημερώθηκαν για μια ακόμη φορά οι εκπαιδευτικοί για Υπουργική απόφαση που αυθαίρετα αλλάζει ...