Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Eκδήλωση με τίτλο «Γράφουμε Ελληνικά;» την Παρασκευή, στην Πτολεμαΐδα

Eκδήλωση με τίτλο «Γράφουμε Ελληνικά;» την Παρασκευή, στην Πτολεμαΐδα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Με κοινή την αγάπη και το ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα και την καλλιέργειά της στον προφορικό και το γραπτό λόγο ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης και ο Όμιλος Σκραμπλ Πτολεμαΐδας σας προσκαλούν την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό

Κέντρο Πτολεμαΐδας, στην εκδήλωση με τίτλο «Γράφουμε Ελληνικά;».

Κεντρικός ομιλητής είναι ο καθηγητής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, κ. Ιωάννης Καζάζης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η ιστορική ορθογραφία ως εμπόδιο και πλεονέκτημα για τη γνώση και την εις βάθος μελέτη της ελληνικής γλώσσας».

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης, Δέσποινα Παπαδοπούλου, θα παρουσιάσει τον Διαγωνισμό Ορθογραφίας που οργανώνεται με άδεια του Υπουργείου Παιδείας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Για το σχολικό έτος 2017-18 ο περιφερειακός τελικός θα διεξαχθεί στην Καστοριά, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.

Τα μέλη του Ομίλου θα ξεναγήσουν το κοινό στον χώρο του Ομίλου που στεγάζεται στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου. Επίσης, θα ενημερώσουν για τους αγώνες επίδειξης αγωνιστικού Σκραμπλ και τους αγώνες φιλικής συμμετοχής, που θα διεξαχθούν το Σάββατο 11.30 στο Παλιό Πάρκο Πτολ/δας καθώς και για το 7ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκραμπλ Πτολεμαΐδας σε επίπεδο Γυμνασίων που θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Μάιο.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό της πόλης που καλείται να μας τιμήσει με την παρουσία του.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team