Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Ειδικό Ταμείο για Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση στις λιγνιτικές περιφέρειες υποστηρίζει η Μαρία Σπυράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ειδικό Ταμείο για Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση στις λιγνιτικές περιφέρειες υποστηρίζει η Μαρία Σπυράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Tη δημιουργία Ειδικού Ταμείου για τη στήριξη των περιοχών που εξαρτώνται από τον άνθρακα υποστηρίζει στο Ευρωκοινοβούλιο η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη.  Ως εισηγήτρια του ΕΛΚ στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020, η κ. Σπυράκη κατέθεσε μία σημαντική τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για τη στοχευμένη στήριξη των περιφερειών με μεγάλη εξάρτηση στο λιγνίτη, όπως είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, η κα. Σπυράκη με τη συγκεκριμένη τροπολογία υποστηρίζει την ανάγκη δημιουργίας Ταμείου Δίκαιης Ενεργειακής Μετάβασης, το οποίο θα πλαισιώνεται και από τα Ευρωπαϊκά και Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, παρέχοντας πρόσθετους πόρους  για την τόνωση της απασχόλησης στις περιφέρειες που θα υποστούν σημαντικές επιπτώσεις λόγω της ενεργειακής μετάβασης και της σταδιακής εγκατάλειψης του άνθρακα ως πηγή ενέργειας. Την πρόταση της κ.Σπυράκη συνυπέγραψαν  o Γερμανός Ευρωβουλευτής Peter Jahr καθώς και οι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και Μανώλης Κεφαλογιάννης.

 

Η τροπολογία της κας Σπυράκη όπως κατατέθηκε στα αγγλικά έχει ως εξής:

Stresses the challenge to address the climate change goal also by supporting the 41 regions dependent on coal to decarbonize their economy and re-skilling and up-skilling workers on the coal sector and as such calls for flexibility in  reprogramming, wherever necessary, with a view to allocating cohesion funding to this scope.

In order to address a smooth transition for these regions, calls for the establishment for a Just Transition Fund, providing additional funding, within the Multi-annual Financial Framework  2021-2027.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team