Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ειδική συνεδρίαση για το μεταναστευτικό- προσφυγικό στη Φλώρινα- Αρνητική εισήγηση για τη φιλοξενία πλην οικογενειών- Το μήνυμα του Δημάρχου στους ξενοδόχους

Ειδική συνεδρίαση για το μεταναστευτικό- προσφυγικό στη Φλώρινα- Αρνητική εισήγηση για τη φιλοξενία πλην οικογενειών- Το μήνυμα του Δημάρχου στους ξενοδόχους

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Έκτακτη ειδική συνεδρίαση με τη μορφή μάλιστα του κατ’ επείγοντος πραγματοποιήθηκε χθες στη Φλώρινα, με το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητά αποκλειστικά το θέμα του μεταναστευτικού μετά από εισήγηση του Δημάρχου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Βασίλης Γιαννάκης, ο ίδιος δέχθηκε τη Δευτέρα τηλεφώνημα από στελέχη του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης με τον οποίο τον ενημέρωναν για κατανομή μεταναστών το επόμενο διάστημα στην ενδοχώρα.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως δεν ενημερώθηκε για  αριθμούς και τοποθεσίες όπου θα μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες, κάτι το οποίο θα γίνει επίσημα από στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών όταν θα υπάρξουν οι οριστικές αποφάσεις κατανομής.

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα για το περιεχόμενο της ενημέρωσης από το ΔΟΜ, ο Βασίλης Γιαννάκης, στάθηκε ιδιαίτερα σε ξενοδόχους της περιοχής οι οποίοι όπως είπε, έχουν καταθέσει ηλεκτρονικές αιτήσεις προκειμένου να ενταχθούν στα προγράμματα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στις επιχειρήσεις τους.

Στην εισήγησή του προς το σώμα αφού σημείωσε πως οι πολίτες της Φλώρινας δεν είναι ξενοφοβικοί και πρέπει όλοι να δείξουν την αλληλεγγύη τους και τον ανθρωπισμό τους εφόσον χρειαστεί, έκανε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή χρησιμοποιώντας τον όρο «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», τον οποίο ουκ ολίγες φορές έχει εκφράσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Είμαστε αντίθετοι, τόνισε ο Δήμαρχος στη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου στο Δήμο Φλώρινας, όπως και στην εγκατάσταση μεταναστών που δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ σημείωσε πως αν εξαντληθούν όλα τα περιθώρια μπορεί να δοθεί η συγκατάθεση για τη φιλοξενία οικογενειών και μόνο στην περιοχή.

Τέλος ο κ. Γιάννακης κάλεσε τους ξενοδόχους της Φλώρινας να αποδεχθούν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε «να μη διαταραχθεί η κοινωνική ειρήνη και συνοχή της περιοχής», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για ολιγωρία, θυμίζοντας πως είχε επισημάνει το θέμα αρκετό διάστημα πριν, ενώ όρους προϋποθέσεις και προβληματισμούς έθεσαν όλες οι πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση βρέθηκε και το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε. Φλώρινας, με τον Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Κιοσέ, ενημερώνοντας το σώμα να σημειώνει πως ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας σε εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές ζώνες σε όλη την Ελλάδα: «Η Δυτική Μακεδονία δεν βρίσκεται σε αυτό το σχεδιασμό», υποστήριξε ο κ. Κιοσές.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης αναγνώστηκε επιστολή της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας, Πέττης Πέρκα, η οποία κάλεσε τους συμπολίτες της να μην επιδείξουν μισαλλοδοξία καθώς μετανάστες και πρόσφυγες χρειάζονται υποστήριξη και «είναι υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε».

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας