Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ειδική στήριξη για την ΠΕ Κοζάνης ζήτησαν οι πληττόμενοι επαγγελματίες από το lockdown – Δηλώσεις προέδρων εμπορίου των συλλόγων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας- Τι απάντησε ο περιφερειάρχης – Το ψήφισμα διαμαρτυρίας

Ειδική στήριξη για την ΠΕ Κοζάνης ζήτησαν οι πληττόμενοι επαγγελματίες από το lockdown – Δηλώσεις προέδρων εμπορίου των συλλόγων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας- Τι απάντησε ο περιφερειάρχης – Το ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ειδική στήριξη για την ΠΕ Κοζάνης ζήτησαν οι πληττόμενοι επαγγελματίες από το lockdown  στη συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη πριν λίγο στη ΖΕΠ, σε συνέχεια της δυναμικής διαμαρτυρίας που έγινε με τη συμμετοχή επαγγελματικών κλάδων από όλη την ΠΕ Κοζάνης, με αυτοκινητοπομπή.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας Μιχάλης Δεληκώστας τόνισε στις δηλώσεις του πως «ήρθαμε σήμερα από την Εορδαία στην έργα του νομού. Αν και αντιμετωπίσαμε προβλήματα μετακίνησης. Εγώ θα σταθώ στο ότι η ΠΕ Κοζάνης πρέπει να στηριχθεί με ειδικό τρόπο καθώς είμασταν 5 μήνες κλειστά το 2020 και πρέπει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη και βουλευτές να πιέσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο ώστε να πάρουμε περισσότερα χρήματα και να κοιτάξουν με ιδιαίτερο τρόπο την περιοχή», σημείωσε, δηλώνοντας την ικανοποίησή του από την συνάντηση με τον περιφερειάρχη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας αναφέρθηκε στη μεγάλη κινητοποίηση που αφορούσε όλο τον κόσμο, διοργανώθηκε από όλο τον κόσμο, κάτι που τους έδωσε δύναμη για να ασκηθεί πίεση προς την περιφέρεια και ακολούθως την κυβέρνηση για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. «Ζητάμε πλέον να υπάρξουν οικονομικά μέτρα για την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας. Ζητούμε άμεση ρευστότητα για να μπορέσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς την επόμενη ημέρα».

Ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπων των εμπορικών κλάδων της περιοχής τόνισε πως ο Υπουργός Ανάπτυξης γνωρίζει το πρόβλημα, αφουγκράζεται την ανάγκη για περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται λόγω παρατεταμένης καραντίνας, ώστε όλοι οι φορείς να διεκδικήσουν την επιπλέον ρευστότητα που είναι αναγκαία.

«Η περιοχή πλήττεται από 10 παρατεταμένη κρίση που της έχει στερήσει εισόδημα. Πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να είναι βιώσιμες αν δεν βοηθηθούν επιπλέον. Η Δ. Μακεδονία διαφέρει καθώς αντιμετωπίζει πολλές κρίσεις και όχι μόνο την υγειονομική», σημείωσε επίσης.

Ο περιφερειάρχης τόνισε, επίσης, ότι από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό του κλάδου της υγείας και των επιχειρήσεων, με τα προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας αλλά και την ενίσχυση των δομών υγείας. «Είμαστε συνεχώς στο πλευρό της επιχειρηματικότητας», τόνισε.
Στα επόμενα βήματα, έχει οριστεί τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ανάπτυξης και από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει και σχετική συνάντηση στην Αθήνα. «Όλοι οι εκπρόσωποι φορέων και πολιτικών κομμάτων συμφωνούν ότι η Δ. Μακεδονία χρειάζεται επιπλέον στήριξη, καθώς η περιοχή μαστίζεται από την 10ετή απολιγνιτοποίηση και τον κλάδο της γούνας. Ζητούμε συγκεκριμένα στοχευμένα μέτρα», κατέληξε.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εισήγηση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη στην Ολομέλεια της Βουλής στο Σ/Ν του Υπουργείου Εξωτερικών με τίτλο: «Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εισήγηση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη στην Ολομέλεια της Βουλής στο Σ/Ν του Υπουργείου  Εξωτερικών με τίτλο: «Οργάνωση και ...