Αρχική > Στήλες > Πρόσωπα > Ευθύμιος Σαββάκης, ο δημοσιογράφος από την Πτολεμαΐδα που μας κάνει περήφανους – Μία συνέντευξη για όλα αυτά που ετοιμάζει!

Ευθύμιος Σαββάκης, ο δημοσιογράφος από την Πτολεμαΐδα που μας κάνει περήφανους – Μία συνέντευξη για όλα αυτά που ετοιμάζει!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Συνέντευξη στον Αντώνη Πουγαρίδη 

Τον γνωρίζω από μικρό, η οικογένειά του, άλλωστε, είχε για δεκαετίες την πιο γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών της Δυτικής Μακεδονίας. Η αγάπη του για τα παιχνίδια διαδέχτηκε την αγάπη για τη δημοσιογραφία και από τότε παρακολουθώ από κοντά όλα αυτά που πετυχαίνει. Έτσι, αποφάσισα να τον βάλω στην απέναντι θέση κι αντί να πάρει συνέντευξη από κάποιον, να δώσει ο ίδιος.

Η αγάπη για τη δημοσιογραφία, οι υποτροφίες και το διδακτορικό

Ήξερε τι ήθελε να γίνει από ηλικία τεσσάρων χρονών. Στις πανελλήνιες δεν αντιμετώπισε κανένα δίλημμα. Η επιλογή της Δημοσιογραφίας του Α.Π.Θ. ήταν, άλλωστε, η μοναδική του επιλογή στο Μηχανογραφικό, παρόλο που τα μόρια που συγκέντρωσε του άνοιγαν την πόρτα και για Νομική Σχολή. Ο Σεπτέμβριος του 2005 τον βρίσκει να εισάγεται 4ος κατά σειρά στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., όπου διατελεί Υπότροφος και εργάζεται ως και σήμερα ως ερευνητής σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες έρευνες δημοσιογραφίας. Τον Ιούνιο του 2009 παίρνει το πτυχίο του, αποφοιτώντας με τον υψηλότερο βαθμό και απαγγέλλοντας τον όρκο, ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εισάγεται στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα 2ος κατά σειρά στην ειδικότητα των «New Media», πρόγραμμα το οποίο θα ολοκληρώσει με Άριστα 2 χρόνια αργότερα!

«Έχω τη χαρά και την ευλογία να έχω δύο γονείς που ήταν πάντα δίπλα μου. Το θεωρούσα αυτονόητο, αλλά μεγαλώνοντας και συναντώντας ανθρώπους και ιστορίες διαπίστωσα ότι είμαι από τους τυχερούς. Όταν ανακοίνωσα στους δικούς μου ότι θέλω να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία, ότι αυτό είναι το όνειρό μου, το μόνο που είδα είναι να προσπαθούν να δουλέψουν ακόμα περισσότερο για να μη μου λείψει τίποτα. Και δεν μου έλειψε», αναφέρει ο ίδιος.

Από τον Μάρτιο του 2013 είναι και Υποψήφιος Διδάκτωρ στο τμήμα, μελετώντας το «Φαινόμενο των Celebrities» και πώς αυτοί επηρεάζουν ένα άτομο μέσα στο μιντιακό περιβάλλον. Ήδη στα πρώτα δύο χρόνια της διατριβής άρθρα του για το θέμα έχουν φιλοξενηθεί σε κορυφαία sites, ενώ το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου τον προσκάλεσε στο Retreat 2014 ως εισηγητή, για να μιλήσει δίπλα σε κορυφαίους ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους για τους αγαπημένους του Celebrities.

1

Στη μεγαλύτερη εταιρεία Online Gaming στον κόσμο

Ο Ευθύμης έχει καταφέρει από τα 23 του κάτι που θα ζήλευαν αρκετοί δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ. Ανήκει στο ελληνικό δημοσιογραφικό τμήμα της βρετανικής bet365, της μεγαλύτερης εταιρείας στοιχήματος στον κόσμο, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Κι αν κάποιος αναρωτιέται τι εστί bet365, να αναφέρουμε ότι συγκαταλέγεται στις 7 μεγαλύτερες εταιρείες ολόκληρης της Βρετανίας (σε όλους τους κλάδους), ενώ αριθμεί εκατομμύρια πελάτες ανά τον κόσμο, παρουσία σε 150 χώρες, δισεκατομμύρια τζίρο κάθε μήνα, αποτελώντας το κορυφαίο brand στον χώρο. Ο ιδρυτής της, μάλιστα, έχει τη δική του ομάδα στην Premier League, τη Στόουκ!

«Η bet365 είναι το μεγαλύτερο brand που έχω συνεργαστεί και αποτελεί ένα όνειρο για εμένα. Έχω ήδη συμπληρώσει 4,5 χρόνια στο δημοσιογραφικό της τμήμα στην Ελλάδα και δίπλα σε σπουδαίους συναδέλφους έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μία ομάδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης από άποψη περιεχομένου και θεματολογίας. Είναι ένας χώρος ταχύτατα αναπτυσσόμενος που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα από άποψη δημοσιογραφική και παροχής περιεχομένου», προσθέτει.

2

Η στήλη στη LIFO και η ιστορία του δικού μας Μιχάλη Σίσιου!

Κι ενώ σκοράρει στα γήπεδα της bet365, ο Ευθύμης έχει τη δική του στήλη με το όνομα «ΤΕΝ ΤΕΝ στο site της Lifo.gr, ένα από τα μεγαλύτερα sites της χώρας μας, με 5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα! Εκεί, φιλοξενεί ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που μέσα στην κρίση έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν για τα κατορθώματά τους. Μία στήλη με έντονο ανθρωπιστικό ενδιαφέρον που έχει ξεχωρίσει για το αποκλειστικά πρωτογενές περιεχόμενό της.

Μία από τις ιστορίες, μάλιστα, που φιλοξένησε στη στήλη του είναι του δικού μας Μιχάλη Σίσιου, του πιο ξεχωριστού δασκάλου της χώρας. Μία ιστορία που έφτασε τα 10 χιλιάδες likes/shares, έγινε viral και κυκλοφόρησε σε εφημερίδα, sites και κανάλια (διάβασε την ιστορία εδώ: www.lifo.gr).

«Από τον Μάρτιο του 2013 έχω τη χαρά να ανήκω στη συντακτική ομάδα της LIFO, δίπλα σε κορυφαία ονόματα του χώρου και κάτω από την υπογραφή του σπουδαίου Στάθη Τσαγκαρουσιάνου. Θέλησα να δημιουργήσω μία στήλη όπου θα εξιστορώ ιστορίες. Ιστορίες ανθρώπων που έχουν κάτι να πουν, κάτι να δείξουν μέσα σε όλο αυτό που ζούμε. Ήδη έχουμε ξεπεράσει τις 100 ιστορίες», τονίζει.

Μία από τις πιο πρόσφατες ιστορίες του αφορούσε νεαρά κορίτσια Ρομά στον Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης, που κατάφεραν να διακριθούν σε διαγωνισμό Ρομποτικής! Η ιστορία έφτασε τα 12 χιλιάδες likes/shares, έγινε viral, ενώ αποτέλεσε την αφορμή για ερώτηση στο πρόσφατο Debate των Πολιτικών Αρχηγών! Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του «Ε» ρώτησε τον Σταύρο Θεοδωράκη του «Ποταμιού» για τις διακρίσεις αυτές και το κατά πόσο το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι σχεδιασμένο για τέτοιες καινοτομίες.

Διαβάστε τις ιστορίες του Ευθύμη εδώ: www.lifo.gr

3

H Κύπρος, το eLearning και η… Lego!

Τα στενά ελληνικά σύνορα δεν κατάφεραν να περιορίσουν τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα, με τον Ευθύμη να συνεργάζεται τα τελευταία 3 χρόνια με ομίλους Media στην Κύπρο. Τον τελευταίο χρόνο, μάλιστα, εργάζεται για το Vantage Magazine, ένα από τα μεγαλύτερα free press στην Κύπρο, με έντονη διαδικτυακή παρουσία.

«Η πρόσφατη συνεργασία μου με το Vantage μου έδωσε τη χαρά και την τιμή να γνωρίσω τον Ζανέττο Λούκα, ένα πραγματικά καινοτόμο μυαλό για την Κύπρο», θα πει ο ίδιος.

Ως λάτρης του learning, μάλιστα, συνεργάστηκε και με την κοινότητα του e-Learning στην Αμερική, όπου μαζί με τη Νάσια Ευθυμίου και τον Χριστόφορο Παππά, έναν από τους καλύτερους γνώστες του eLearning στον κόσμο, πραγματοποίησαν συνεντεύξεις από τους κορυφαίους εκπροσώπους του χώρου.

Κι επειδή είναι και απόγονος οικογένειας με παιχνίδια, ο Ευθύμης δε θα μπορούσε να μην ασχολείται με… τουβλάκια. Συγκεκριμένα, ανήκει, παράλληλα, στην ομάδα επικοινωνίας της eduACT, ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού φορέα στη Θεσσαλονίκη που παράγει έργο σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία. Έτσι, άνοιξε και η πόρτα να συμμετέχει στον τομέα επικοινωνίας του First Lego League, του πρωταθλήματος της Lego στην Ελλάδα, γνωρίζοντας από κοντά τον τρόπο λειτουργίας ενός τέτοιου κολοσσού!

4

Η εκκίνηση στην Μακεδονία και μία τρελή διαδρομή με βάση το περιεχόμενο!

Ο Ευθύμης από το 2006 έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος με free press, sites και πρότζεκτ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ το εναρκτήριο βάπτισμα δημοσιογραφικά δόθηκε στην εφημερίδα Μακεδονία και το περιοδικό «Επιλογές» πριν από εννιά χρόνια!

Επιπρόσθετα, πιστός στην ανάγκη της εποχής για πρωτογενές περιεχόμενο, έχει αναλάβει τα τελευταία 3 χρόνια το περιεχόμενο και την επικοινωνία αρκετών εταιρειών στην Ελλάδα και όχι μόνο. Από γνωστή αλυσίδα Ζαχαροπλαστείων της χώρας και Θεατρικές Σχολές, μέχρι Παιχνίδια Απόδρασης, Εταιρείες Λιανικής, Εταιρείες εξαγωγών, Food-bloggers, Καλλιτεχνικές Παραγωγές και ο κατάλογος μεγαλώνει συνεχώς.

Ο ίδιος, μάλιστα, αποτελεί έναν από τους συντάκτες του «Exposed», του επίσημου περιοδικού της ΔΕΘ (Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης), που κυκλοφορεί δίγλωσσο σε όλη τη Θεσσαλονίκη, ενώ είναι και εθελοντής – δημοσιογράφος στην «Κάρτα Διαβήτη», συμβάλλοντας με άλλους δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, επιστήμονες κτλ στο χτίσιμο ενός περιοδικού για την ενημέρωση γύρω από τη νόσο.

Η αγάπη για τα αστυνομικά μυθιστορήματα και ο «Φόβος του Ξένου»

Μεγάλη αγάπη του νεαρού Πτολεμαϊδιώτη είναι τα αστυνομικά μυθιστορήματα, με τον ίδιο να συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστυνομικής Λογοτεχνίας των «Εκδόσεων Μεταίχμιο» και να βρίσκεται στους 10 νικητές (από τους 500 συμμετέχοντες) που είδαν τις ιστορίες τους δημοσιευμένες σε έναν συλλογικό τόμο με τίτλο «Ο Φόβος του Ξένου», ο οποίος ακολούθησε αξιοσημείωτη πορεία στις πωλήσεις και στον Νομό μας.

5

Τα μελλοντικά σχέδια, η συνέντευξη στη Huffington Post UK και το House of Cards!

Τι ετοιμάζει, όμως, ο συμπατριώτης μας; «Υπάρχει στα σκαριά η συμμετοχή σε δύο ακαδημαϊκές εκδόσεις, δίπλα στους καθηγητές μου. Η μία θα έχει να κάνει με τη δημοφιλή σειρά «House of Cards» και συγκεκριμένα με μία έρευνα που επιμελούμαστε σε συνεργασία με τη λέκτορα του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Α.Π.Θ., Δήμητρα Δημητρακοπούλου και η οποία θα δημοσιευτεί σε συλλογικό τόμο για την πρόσληψη των αμερικανικών τηλεοπτικών σειρών από το ελληνικό κοινό! Η δεύτερη συμμετοχή έχει να κάνει με περιβαλλοντική δημοσιογραφία και Celebrities!

6

Παράλληλα, από τον Νοέμβριο θα αρχίσω να σχεδιάζω και τις πρώτες έρευνες για το διδακτορικό μου, ενώ αρχές Δεκεμβρίου θα συμμετέχω στο View Thessaloniki Life Guide, μία έκδοση στα αγγλικά (θα βγει και ξεχωριστή ελληνική έκδοση), που θα απευθύνεται αποκλειστικά στους ξένους επισκέπτες της πόλης. Ένας πολυτελές index οδηγός της καλής ζωής, που θα περιλαμβάνει μόδα, τέχνη, γαστρονομία, διασκέδαση, city guides κτλ. Θα κυκλοφορεί κάθε σεζόν, τέσσερις φορές τον χρόνο και θα διανέμεται σε ξενοδοχεία, μουσεία, γκαλερί, vip lounges αεροδρομίων κτλ», καταλήγει.

Η επόμενη βάρδια στην bet365, η επόμενη ιστορία στη LIFO και άλλα τόσα περιμένουν τον 28χρονο δημοσιογράφο. Όλα αυτά, άλλωστε, οδήγησαν τη βρετανική έκδοση της Huffington Post, ενός από τα μεγαλύτερα media στον κόσμο, να τον συμπεριλάβει σε ένα θέμα που έκανε με 3 ελπιδοφόρους Έλληνες της νέας γενιάς! (μπορείς να διαβάσεις τη συνέντευξη εδώ: www.huffingtonpost.co.uk)!

Και ποιος ξέρει, με όλα αυτά που κάνει και με τις εταιρείες που συνεργάζεται, μπορεί να τον διαβάζεις κάπου και να μην το ξέρεις!

 

Δείτε όλες τις συνεντεύξεις του e-ptolemeos.gr.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μποδοσάκειο Νοσοκομείο: Τιμήθηκε η παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ανάρτηση του διοικητή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαιδας Σταυρό Παπασωτηρίου για την σημερινή παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή:   «#Παγκόσμια_Ημέρα_Νοσηλευτών! Τιμήσαμε ...