Αρχική > Στήλες > Σχολικά κείμενα > Έφηβοι λόγοι > Έφηβοι λόγοι: Μην τα παρατάς

Έφηβοι λόγοι: Μην τα παρατάς

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τι είναι οι έφηβοι λόγοι; Είναι οι σκέψεις και τα όνειρα των εφήβων του σήμερα, όσα τους πληγώνουν κι όσα τους γεμίζουν ελπίδα. Είναι οι στίχοι, τα πεζά κείμενα και τα σκίτσα τους. Σ’ αυτήν εδώ τη στήλη, λοιπόν, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας τολμούν και τα παρουσιάζουν.

 

 

ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ

 

Μικρή μου, εγώ δεν είχα την ίδια παιδική ζωή όπως εσείς. Όλα ήταν διαφορετικά. Από τα 13 μου έγινα μετανάστης στην Ελλάδα, γιατί αποφάσισα να βοηθήσω τους γονείς μου και τα υπόλοιπα πέντε αδέρφια μου. Ήταν πολύ δύσκολο να μπω από τα σύνορα, ο-πότε έπρεπε να περάσω μέσα από τα βουνά. Είχα τρύπια ρούχα και έκανα μέρες να φτάσω εκεί που ήθελα. Δεν τα παράτησα όμως, τα κατάφερα.

Έφτασα στο Δροσερό, οπού εκεί άρχισα να δουλεύω. Τα λεφτά που μου έδιναν στην αρχή ήταν ελάχιστα, αλλά προσπαθούσα συνεχώς να γίνομαι καλύτερος στη δουλειά μου και να κερδίζω περισσότερα. Έστελνα χρήματα στους δικούς μου και κρατούσα κάτι ψιλά στην άκρη για εμένα.

Μια μέρα, όμως, πέρασε η ασφάλεια και κατάλαβαν ότι δούλευα παράνομα. Έτσι, με στείλανε πίσω. Βέβαια, ήταν πολύ δύσκολο, αλλά δεν τα παράτησα. Ξαναγύρισα μετά από κάποια χρόνια, πλέον νόμιμα, άρχισα πάλι να δουλεύω και η ζωή μου άλλαξε οριστικά.

Μικρή μου κόρη, θα σου πω κάτι. Μην τα παρατάς ποτέ. Θα υπάρχουν δύσκολες στιγμές στη ζωή σου, που πρέπει να παλέψεις, για να τα καταφέρεις. Όμως, θα τα καταφέρεις. Πιστεύω σε σένα.

 

Στεφανία Ντολλάνι

μαθήτρια της Γ΄ τάξης

του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σταχυολογώντας σημεία από τους πέντε πρώτους Οίκους του Ακαθίστου Ύμνου – Γράφει ο Κόττης Κωνσταντίνος

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail konstantinosoa@yahoo.gr Ο Ακάθιστος Ύμνος, αποτελεί το πλέον διάσημο βυζαντινό Κοντάκιο (ποιητικό-υμνολογικό είδος). Συνετέθη πιθανότατα κατά τον 6ο αιώνα, ενώ ...