Αρχική > Στήλες > Σχολικά κείμενα > Έφηβοι λόγοι > Έφηβοι λόγοι: Μια μεγάλη αγάπη

Έφηβοι λόγοι: Μια μεγάλη αγάπη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τι είναι οι έφηβοι λόγοι; Είναι οι σκέψεις και τα όνειρα των εφήβων του σήμερα, όσα τους πληγώνουν κι όσα τους γεμίζουν ελπίδα. Είναι οι στίχοι, τα πεζά κείμενα και τα σκίτσα τους. Σ’ αυτήν εδώ τη στήλη, λοιπόν, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας τολμούν και τα παρουσιάζουν.

 

 

Μια μεγάλη αγάπη

 

Απ’ όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, οι γονείς μου ήταν πάντα εκεί για μένα. Αυτοί έδιωχναν το τέρας κάτω απ’ το κρεβάτι πριν να κοιμηθώ, χαιρόντουσαν με τις επιτυχίες μου, με βοηθούσαν να ξεπεράσω τις αποτυχίες μου, με έκαναν το άτομο που είμαι σήμερα.

Έτσι κι εγώ, ώριμη πλέον, έχοντας πια τη δική μου οικογένεια, έχω χρέος να είμαι εκεί γι’ αυτούς. Στο ίδιο σημείο οπού έπαιζα ποδόσφαιρο με τον πατέρα μου καθόμαστε ξανά τα απογεύματα και του κάνω παρέα. Βοηθάω τη μαμά μου όπως τον παλιό καλό καιρό να φτιάξει τα πεντανόστιμα φαγητά της. Είναι σειρά μου πλέον να ρωτήσω: τι ώρα κοιμήθηκαν, πώς πέρασαν τη μέρα τους, αν τρώνε σωστά. Τους πηγαίνω τα ψώνια απ’ το σούπερ μάρκετ, όπως τα έφερναν κι αυτοί σε μένα. Είμαι δίπλα τους όταν αρρωσταίνουν κι όταν δεν νιώθουν καλά.

Και κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι η αληθινή αγάπη. Το να βοηθάς και να σέβεσαι τον άλλον. Να κάνεις τα πάντα γι’ αυτόν χωρίς να κοιτάς το συμφέρον σου. Να είσαι εκεί γι’ αυτόν, όπως ήταν κι αυτός για σένα.

 

 

Μαρία Κουτσουπιά

μαθήτρια της Γ΄ τάξης

του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Με τα μάτια του 5ου: Στην χρονομηχανή: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ 1821: «Συνέντευξη με τον επιζήσαντα Ζήση Χατζημάτη από την Έξοδο του Μεσολογγίου»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ό,τι ονειρεύτηκαν οι μικροί μας δημοσιογράφοι-να παρακολουθήσουν από κοντά τις μεγάλες στιγμές της Επανάστασης και να συνομιλήσουν με ...