Αρχική > Στήλες > Σχολικά κείμενα > Έφηβοι λόγοι > Έφηβοι Λόγοι: Η επιστροφή των νικητριών

Έφηβοι Λόγοι: Η επιστροφή των νικητριών

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τι είναι οι έφηβοι λόγοι; Είναι οι σκέψεις και τα όνειρα των εφήβων του σήμερα, όσα τους πληγώνουν κι όσα τους γεμίζουν ελπίδα. Είναι οι στίχοι, τα πεζά κείμενα και τα σκίτσα τους. Σ’ αυτήν εδώ τη στήλη, λοιπόν, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας τολμούν και τα παρουσιάζουν.

 

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΡΙΩΝ

(διήγημα εμπνευσμένο από την υποδοχή της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του Αρίωνα Πτολεμαΐδας το 1987, μετά από νίκη σε αγώνα μπαράζ, με την οποία ανέβηκε στην Α΄ Εθνική)

 

Είμαστε όλη η ομάδα στο λεωφορείο, γυρνώντας στην Πτολεμαΐδα από τα μπαράζ στα Ιωάννινα. Όλες είναι εκεί, η Ειρήνη, η Νατάσσα, η Γεωργία, η Ντόρα, η Θωμαή. Στο λεωφορείο μετά από μια νίκη φυσικά και επικρατεί ένα απερίγραπτα ευχάριστο κλίμα.

Βλέπω την Ειρήνη να μιλάει με τις άλλες, τη Νατάσσα να κοιμάται, άλλες να χαζεύουν τον δρόμο, ενώ άλλες χορεύουν. Όμως, στις πιο μπροστά θέσεις μπορεί κανείς να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι περισσότεροι γονείς έχουν ένα περίεργο έως παράξενο βλέμμα. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτριες του Αρίωνα το αγνοούμε μέσα στη χαρά της στιγμής.

Το λεωφορείο πλησιάζει στην πόλη και ακολουθεί διαφορετική διαδρομή απ’ ότι συνήθως. Σταματά στην πλατεία, όπου κατεβαίνουμε για να δούμε σχεδόν όλη την πόλη να μας περιμένει, να μας συγχαίρει και να μας χειροκροτά.

Έχουμε μείνει όλες με το στόμα ανοιχτό. Δεν είχαμε ξαναδεί κάτι τέτοιο, ούτε είχαμε ποτέ τέτοια υποδοχή. Ξέρω ότι όλες μας θα θυμόμαστε αυτήν τη στιγμή και αυτό το συναίσθημα για όλη μας τη ζωή.

 

Ελίζα Κάβουρα

μαθήτρια της Γ΄ τάξης

του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ο Σύλλογος απόφοιτων Γυμνασίου Πτολεμαϊδος στην πανέμορφη γειτονική Καστοριά μας το 1960- Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 09/06/2021

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Σύλλογος απόφοιτων Γυμνασίου Πτολεμαϊδος στην πανέμορφη γειτονική Καστοριά μας το 1960 Ιούνιος του 1960 και τα μέλη ...