Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > ΕΕ: Πρόσκληση συμμετοχής σε έρευνα σχετικά με την υλοποίηση των εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ προς όφελος της τοπικής,περιφερειακής ανάπτυξης και των επιχειρήσεων

ΕΕ: Πρόσκληση συμμετοχής σε έρευνα σχετικά με την υλοποίηση των εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ προς όφελος της τοπικής,περιφερειακής ανάπτυξης και των επιχειρήσεων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) και η Ένωση Ευρωπαϊκών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (Eurochambres) διεξάγουν έρευνα σχετικά με την υλοποίηση των εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ με σκοπό:

1/ Να καταγραφούν οι απόψεις των περιφερειών, των δήμων, των εμπορικών επιμελητηρίων και/ή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για την εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ και το δυναμικό τους όσον αφορά την προαγωγή της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, καθώς και

2/ Να συγκεντρωθούν απόψεις και να εντοπιστούν τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι δημόσιες και ιδιωτικές οντότητες όσον αφορά την εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ, καθώς και να βρεθούν δυνητικές λύσεις αρωγής των οντοτήτων αυτών στην πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού των εμπορικών συμφωνιών.

Οι εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες καλύπτουν πάνω από 70 αγορές σε όλον τον κόσμο και παρέχουν νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ. Σχεδόν 36 εκατομμύρια θέσεις εργασίας εξαρτώνται από τις εξαγωγές τη ΕΕ, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 6 εκατομμύρια δημιουργήθηκαν απευθείας από εξαγωγικές ΜΜΕ. Η ευημερία της Ευρώπης εξαρτάται, σε μεγαλύτερο βαθμό από τις περισσότερες άλλες περιοχές του κόσμου, από την πρόσβαση στις αγορές του εξωτερικού και αυτή η τάση θα αυξηθεί περαιτέρω. Το 90% της παγκόσμιας ανάπτυξης θα δημιουργείται εκτός της ΕΕ έως το 2020.

Παρά τις πρόσφατες αξιοσημείωτες βελτιώσεις στην άντληση οφελών από τις εμπορικές συμφωνίες για τις ευρωπαϊκές μας επιχειρήσεις, όπως η ετήσια δημοσίευση της Έκθεσης για την εφαρμογή των συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών της ΕΕ και η θέσπιση της «Εταιρικής σχέσης για την πρόσβαση στην αγορά», η αλληλεπίδραση μεταξύ των αρμοδίων φορέων πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω.

Υπερβολικά πολλές όμως ευρωπαϊκές επιχειρήσεις εξακολουθούν να αγνοούν την ύπαρξη των εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ ή δεν είναι επαρκώς ενημερωμένες για το πώς μπορούν να τις χρησιμοποιούν στην πράξη.

Τα εμπορικά επιμελητήρια και οι περιφερειακές αρχές αποτελούν ουσιαστικούς παράγοντες βελτίωσης της εφαρμογής σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς βρίσκονται εγγύτερα στις τοπικές επιχειρήσεις και είναι σε θέση να παρέχουν ενημέρωση σχετική με τις περιφερειακές ιδιαιτερότητες. Για να διαπιστώσουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σε κάθε περιφέρεια, η ΕτΠ και η Eurochambres σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην παρούσα έρευνα.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στις σημαντικότερες συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών (αυτές που ισχύουν και όσες έχουν συναφθεί αλλά δεν έχουν τεθεί ακόμη σε ισχύ) και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε εργαστήριο υπό την αιγίδα των ΕτΠ και Eurochambres τον Νοέμβριο του 2019.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα τροφοδοτήσουν επίσης γνωμοδότηση της ΕτΠ, που θα εξετάσει τις ευρύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εμπορική πολιτική της ΕΕ και το πώς οι δημόσιες αρχές και οι ΜΜΕ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και να ωφεληθούν από τις εμπορικές συμφωνίες.

 Η έρευνα είναι διαθέσιμη σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ. Για να επιλέξετε τη γλώσσα της προτίμησής σας κάντε κλικ στον αναπτυσσόμενο κατάλογο επιλογής στο δεξί άκρο της οθόνης

 Η έρευνα θα είναι ανοιχτή έως τις 28 Οκτωβρίου 2019 τα μεσάνυχτα.

  • Όλες οι απαντήσεις θα παραμείνουν εμπιστευτικές.
  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
  • Εγγραφείτε στον κατάλογο παραληπτών μας για να λάβετε τα αποτελέσματα της έρευνας.

πηγή: anko-eunet.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team