Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Δυτική Μακεδονία: 25 καινούργια απορριμματοφόρα προμηθεύονται οι δήμοι

Δυτική Μακεδονία: 25 καινούργια απορριμματοφόρα προμηθεύονται οι δήμοι

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Σε ανανέωση του μηχανοκίνητου εξοπλισμού του τομέα καθαριότητας προχωρούν οι δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι πρόκειται να προμηθευτούν 25 ολοκαίνουργια απορριμματοφόρα και μεγάλο αριθμό κάδων.

Το θέμα έρχεται για συζήτηση και λήψη απόφασης στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΙΑΔΥΜΑ Δυτικής Μακεδονίας. Η συνέλευση είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, αλλά αναβλήθηκε για τις 7 Μαρτίου, λόγω απουσίας των δημάρχων Κοζάνης και Εορδαίας, οι οποίοι βρισκόταν στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας για την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΔΙΑΔΥΜΑ Δημοσθένη Μαυρίδη, οι αυτοδιοικητικοί φορείς της ακριτικής περιφέρειας θα προμηθευτούν 25 απορριμματοφόρα και κάδους για βιοαπόβλητα και ανακυκλώσιμα υλικά, συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ. Η προμήθεια θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΠΕΡΑ. Όπως είπε, όλον αυτόν τον εξοπλισμό οι δήμοι μπορούν να τον προμηθευτούν άμεσα οι ίδιοι, ωστόσο η πρόταση προς την Γενική Συνέλευση είναι να γίνει ενιαία η προμήθεια μέσω της ΔΙΑΔΥΜΑ. Στη συνέχεια ο στόλος των απορριμματοφόρων θα κατανεμηθεί αναλογικά στους δήμους με βάση το μερίδιο του ποσού που διαθέτει ο καθένας. Ειδικότερα, αντιστοιχούν από 3 απορριμματοφόρα στους δήμους Κοζάνης και Εορδαίας και από 2 σε όλους τους άλλους δήμους, πλην των δήμων Δεσκάτης, Νεστορίου και Πρεσπών που αναλογεί από 1 απορριμματοφόρο.

Επίσης, στη Γενική Συνέλευση της ΔΙΑΔΥΜΑ θα συζητηθούν τα αιτήματα των περιοχών Πιερίας και Κέρκυρας για μεταφορά και διαχείριση απορριμμάτων στη ΔΙΑΔΥΜΑ Δυτικής Μακεδονίας. Όμως τα αιτήματα δεν θα εξεταστούν επί της ουσίας και θα απορριφθούν, καθώς «τυπικά» δεν διατυπώθηκαν με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Όπως δήλωσε ο Δ. Μαυρίδης, «μας υποβλήθηκε ένα αίτημα από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας της Πιερίας για υποδοχή στη ΔΙΑΔΥΜΑ 30.000 τόνων απορρίμματα. Ωστόσο, για να είναι τυπικά έγκυρο το αίτημα θα πρέπει να έχει την έγκριση του ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, λάβαμε μία επιστολή από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών της Κέρκυρας, ο οποίος ζητά να στείλουν 30.000 δέματα με απορρίμματα». Ο γενικός διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ πρόσθεσε ότι «επειδή δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος διατύπωσης των αιτημάτων, απλώς θα ενημερώσω την γενική συνέλευση για να λάβει γνώση, αλλά δεν θα γίνει συζήτηση επί της ουσίας, ούτε φυσικά τίθεται θέμα λήψης απόφασης».

Τέλος, να σημειωθεί ότι στη Γ.Σ. ο γενικός διευθυντής θα παρουσιάσει εισήγηση με τον απολογισμό δράσης και τον προγραμματισμό της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας