Αρχική > Προτάσεις > Δράσεις βελτίωσης προσβασιμότητας ΑμεΑ στον Δήμο Βοϊου – Αναβατόρια στα δημοτικά κτίρια-σχολεία -Από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας και με πόρους ΕΣΠΑ

Δράσεις βελτίωσης προσβασιμότητας ΑμεΑ στον Δήμο Βοϊου – Αναβατόρια στα δημοτικά κτίρια-σχολεία -Από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας και με πόρους ΕΣΠΑ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Προσβάσιμα και από άτομα με προβλήματα κινητικότητας θα είναι τα δημοτικά κτίρια του Δήμου Βοΐου, αλλά και σχολικές μονάδες της περιοχής, καθώς εντός του Μαρτίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει το έργο προμήθειάς τους με ειδικά αναβατόρια.

Πρόκειται για ένα έργο που ακουμπάει σε κοινωνικές δράσεις σε δήμους της περιοχής, υλοποείται με ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ (η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), και γίνεται μετά από ένταξη στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας της Πράξης «Δράσεις Βελτίωσης προσβασιμότητας ΑμεΑ σε κτίρια του Δήμου Βοΐου». Η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 15/03/2021 και η ημερομηνία λήξης η 14/05/2022.

Το έργο πρόκειται να βελτιώσει την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες και των δημοτών του Δήμου Βοΐου με κινητικά και άλλα προβλήματα, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους στα δημοτικά κτίρια, αλλά και στα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της περιοχής. Με την προμήθεια και εγκατάσταση των κατάλληλων ανυψωτικών μηχανισμών (αναβατορίων είτε εσωτερικού, είτε εξωτερικού χώρου), τα δημοτικά κτήρια θα καταστούν προσβάσιμα και από άτομα με προβλήματα κινητικότητας.

Να πρέπει να σημειωθεί πως για τα  Δημοτικά κτίρια και εκπαιδευτήρια του Δήμου Βοΐου, μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει πρόβλεψη για την εγκατάσταση συστημάτων εξυπηρέτησης ατόμων με ειδικές ανάγκες, όσον αφορά στην κατακόρυφη πρόσβαση. Τα αναβατόρια θα μπουν στα δημοτικά καταστήματα Σιάτιστας, Νεάπολης, Τσοτυλίου αλλά και στο ΚΕΠ Εράτυρας, όπως και σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα μπουν αναλυτικά τα εξής αναβατόρια στα ακόλουθα δημοτικά κτίρια – σχολεία:

-Προμήθεια αποσπώμενου αναβατορίου κλιμακοστασίου ερπυστριοφόρου για τα Δημοτικά Καταστήματα Σιάτιστας, Νεάπολης και Τσοτυλίου καθώς και για το ΚΕΠ Κοινότητας Εράτυρας (τεμάχια 4)

-Προμήθεια αναβατορίου κλιμακοστασίου με πλατφόρμα (τεμάχιο 1) για το κυρίως κτίριο του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας και προμήθεια αναβατορίου κλιμακοστασίου με ενσωματωμένο κάθισμα (τεμάχιο 1) για το δευτερεύον κτίριο του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

-Προμήθεια αναβατορίου κλιμακοστασίου με πλατφόρμα για τα εκπαιδευτήρια Γυμνάσιο Παπαγεωργίου Σιάτιστας, Λύκειο Παπαγεωργίου Σιάτιστας, Γυμνάσιο Λύκειο Νεάπολης και Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Τσοτυλίου (τεμάχια 4).

-Προμήθεια αναβατορίου κλιμακοστασίου με πλατφόρμα για το εσωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου του ΕΠΑΛ Σιάτιστας (τεμάχιο 1) και επίσης προμήθεια αναβατορίου κλιμακοστασίου με πλατφόρμα για την εξωτερική σκάλα εισόδου στο εκπαιδευτήριο, καθώς είναι λόγω έντονης κλίσης αδύνατη η κατασκευή σταθερής ράμπας εισόδου (τεμάχιο 1).

-Προμήθεια αναπηρικού αμαξιδίου (τεμάχια 10), προκειμένου σε συνδυασμό με το σύστημα αναβατορίου, με ερπύστριες ή με πλατφόρμα που αναφέρθηκε παραπάνω και που θα εγκατασταθεί κατά περίπτωση στα κτίρια, να αποτελέσει ένα πλήρες σύστημα εξυπηρέτησης των αναγκών που θα προκύπτουν για μετακίνηση. Η προμήθεια προορίζεται για τα κάτωθι κτίρια: Δημοτικά Καταστήματα Σιάτιστας, Νεάπολης και Τσοτυλίου καθώς και για το ΚΕΠ Κοινότητας Εράτυρας, το κυρίως κτίριο (1ο κτίριο) του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, το ΕΠΑΛ Σιάτιστας (το ίδιο αμαξίδιο για την εσωτερική και εξωτερική σκάλα), το Γυμνάσιο Παπαγεωργίου Σιάτιστας, το Λύκειο Παπαγεωργίου Σιάτιστας, το Γυμνάσιο – Λύκειο Νεάπολης και το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Τσοτυλίου.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Το «Bottega Cocktail & Wine Bar» προσφέρει και φέτος, υπέροχα cocktails και προτείνει εκλεκτές γεύσεις από την κουζίνα του – Με delivery και take away!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Το Bottega Cocktail & wine Bar στην Πτολεμαΐδα είναι και πάλι στην διάθεση σας για να προσφέρει αυτά ...