Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Δώρο άδωρο προς το παρόν, ο διαχωρισμός των Διοικήσεων των Νοσοκομείων; – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Δώρο άδωρο προς το παρόν, ο διαχωρισμός των Διοικήσεων των Νοσοκομείων; – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ολοκληρώνεται η διαδικασία αυτονόμησης των 2 Νοσοκομείων του Νομού Κοζάνης, από τον ενιαίο φορέα στον οποίο ανήκαν. Και ενώ περιμέναμε να οριστεί η διοίκηση του Μποδοσάκειου (που είναι και το ζητούμενο), ανακαλύπτουμε ότι δεν θα οριστεί διοίκηση γιατί διοίκηση υπάρχει. Είναι η διοίκηση του Νοσοκομείου Κοζάνης!
Συγκεκριμένα, στα ψιλά γράμματα της τροπολογίας που ψηφίστηκε στις αρχές του 2019, και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 9 Μαρτίου αναφερόταν ότι η διοίκηση των φορέων που θα προέκυπταν, θα ταυτίζονταν με αυτήν του καταργούμενου ενιαίου φορέα.
Συγκεκριμένα: » β. Οι Διοικητές, Αναπληρωτές Διοικητές και Διοικητικά Συμβούλια των καταργούμενων ενιαίων Ν.Π.Δ.Δ. της παραγράφου 1 εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους ως διοικήσεις των αντίστοιχων ανεξάρτητων Ν.Π.Δ.Δ. της ίδιας παραγράφου, μέχρι το διορισμό των οργάνων διοίκησης αυτών….»
Από τις 9 Μαρτίου μέχρι τις 7 Ιουλίου, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν όρισε τα όργανα διοίκησης όπως ήταν αναμενόμενο, συνεπώς η διοίκηση παρέμεινε ίδια. Αντίθετα, πρόλαβε λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εθνικές εκλογές, να παρατείνει (!) τη θητεία των Διοικητή και Αναπληρωτών Διοικητών, η οποία έληγε.
Και ενώ η κοινωνία της Εορδαίας φώναζε για το δίκαιο αίτημα της αυτόνομης διοίκησης, έρχεται η Κυβέρνηση και αποφασίζει να κάνει μεν 2 διοικήσεις, τοποθετώντας όμως τα ίδια πρόσωπα, υπό το καθεστώς του «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Ως αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας διοικείται από τους Κοζανίτες από τους οποίους διοικούνταν πριν γίνει ο διαχωρισμός !
Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης, αναμένεται στην καλύτερη περίπτωση να γίνουν τοποθετήσεις σε τουλάχιστον ένα τρίμηνο. Ίδωμεν.


Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εντείνεται η αστυνόμευση για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στην περιοχή

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αύξηση της δραστηριότητας των αστυνομικών αρχών έχει αποφασιστεί  ειδικά για την περιοχή της ΠΕ Κοζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ...