Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στην Παιδιατρική του Μποδοσάκειου – Από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Εορδαίας

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στην Παιδιατρική του Μποδοσάκειου – Από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Στη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού, και συγκεκριμένα ενός σπιρόμετρου, στην Παιδιατρική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας προέβη  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας, από τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τη συνάντηση χορωδιών που διοργάνωσε ο Σύλλογος Π.Ε. Εορδαίας στις 19 Φεβρουαρίου 2017.

Στην τελετή παράδοσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, η πρόεδρος του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας, Κατερίνα Ασπράγκαθου, ενημέρωσε ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε από την προαναφερόμενη εκδήλωση ανήλθε στα 1100 ευρώ, το οποίο μετά από συνεννόηση με τον διευθυντή της Παιδιατρικής διατέθηκε στην αγορά του σπιρόμετρου.

Την χαρά και συγκίνησή του για την κίνηση των δασκάλων και νηπιαγωγών της Εορδαίας εξέφρασε ο διευθυντής της Παιδιατρικής, Δημήτρης Κυφωνίδης, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα παιδιά απέδειξαν έμπρακτα πως νοιάζονται για τα παιδιά και βρίσκονται κοντά στην Παιδιατρική και κοντά στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.


Επισήμανε ότι με τη δωρεά του σπιρόμετρου διευκολύνεται το διαγνωστικό έργο των γιατρών της Παιδιατρικής, καθώς το σπιρόμετρο είναι ένα όργανο με τα οποίο μπορούν να μετρήσουν εισπνεόμενους και ή εκπνεόμενους όγκους αέρος που μετακινούνται προς και από τους πνεύμονες. Η Σπιρομέτρηση, σημείωσε ο κ. Κυφωνίδης, αποτελεί την πιο απλή και πιο χρήσιμη διαδικασία ελέγχου της πνευμονικής λειτουργίας και η συσκευή καταγράφει διάφορες παραμέτρους της ροής του αέρα και των πνευμονικών όγκων και εξετάζει πόσο καλά λειτουργεί το αναπνευστικό σύστημα, ενώ υπογράμμισε ότι το σπιρόμετρο μπορεί να φανεί χρήσιμο και για τη διενέργεια επιδημιολογικών μελετών.

Τις ευχαριστίες τους προς τους δασκάλους και νηπιαγωγούς της Εορδαίας για τη δωρεά τους στην Παιδιατρική εξέφρασαν επίσης ο διοικητής του Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο Γιώργος Χιωτίδης και η υποδιοικήτρια του Μποδοσάκειου Αναστασία Βαρδάκα.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη