Αρχική > Slider > Δις ισόβια στον ειδικό φρουρό που δολοφόνησε τον ταξιτζή στην Καστοριά – Βαρύτατος ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στο Μεικτό Ορκωτό Κοζάνης

Δις ισόβια στον ειδικό φρουρό που δολοφόνησε τον ταξιτζή στην Καστοριά – Βαρύτατος ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στο Μεικτό Ορκωτό Κοζάνης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Βαρύτατος ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στην  υπόθεση της δολοφονίας του ταξιτζή στην Καστοριά πέρυσι τον Μάρτιο, καθώς το Επταμελές Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κοζάνης κατά την ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής, που ήταν τρίτη και τελευταία ημέρα επέβαλε δις ισόβια στον δράστη ειδικό φρουρό 32 ετών. Επίσης τού επέβαλε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Μάλιστα το δικαστήριο δεν αναγνώρισε απολύτως κανένα ελαφρυντικό, ούτε αυτό του πρότερου έντιμου βίου, ούτε τα ψυχιατρικά προβλήματα του κατηγορουμένου που πρόβαλε η υπεράσπιση, γι’ αυτό και εν τέλει η ποινή ήταν βαρύτατη. Η εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης κατά του κατηγορουμένου ειδικού φρουρού και καθ’ ομολογία δολοφόνου. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κοζάνης διέκοψε για πρώτη φορά στις 3 το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων και αποσύρθηκε σε διάσκεψη, προκειμένου να εκδώσει την ετυμηγορία του. Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας, χαρακτήρισε το έγκλημα «ιδιαζόντως ειδεχθές» και ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου ειδικού φρουρού. Ενός κατηγορουμένου ο οποίος στην απολογία του έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, θυμήθηκε με κάθε λεπτομέρεια την επιχείρηση με τον Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας, αλλά «δεν θυμόταν» τίποτα από τη σκηνή της δολοφονίας του άτυχου ταξιτζή, αν και οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή από την πρόεδρο, την εισαγγελέα και τα μέλη του δικαστηρίου, οι οποίοι ζήτησαν να τους περιγράψει ο κατηγορούμενος το πώς δολοφόνησε τον ταξιτζή. «Η μνήμη σου είναι επιλεκτική, θυμάσαι πως αφόπλισες, πως συνέλαβες τον Μαζιώτη, αλλά δεν θυμάσαι τίποτα για τον Τζέλιο» (σ.σ. τον 52χρονο ταξιτζή), σημείωσε η εισαγγελέας. Στην επιμονή μάλιστα της προέδρου του δικαστηρίου να περιγράψει ο κατηγορούμενος ειδικός φρουρός τη σκηνή της δολοφονίας του ταξιτζή, αυτός απάντησε «ήταν μια μαλακία». Η φράση αυτή εξόργισε την Πολιτική Αγωγή και τον Φραγκίσκο Ραγκούση, ο οποίος απευθυνόμενος στο δικαστήριο είπε ότι «ο δράστης εξομοιώνει μία ανθρώπινη ζωή που αφαίρεσε με μια μαλακία», Επιπροσθέτως ο Φ. Ραγκούσης σχετικά με το πόστο του δράστη της δολοφονίας ως ειδικού φρουρού, που υποτίθεται θα έπρεπε να τηρεί τον νόμο και να προστατεύει την κοινωνία από τους κακοποιούς, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα».

Στη συνέχεια της αγόρευσής της η εισαγγελέας έκανε λόγο για προσχεδιασμένο έγκλημα. «Ο κατηγορούμενος είχε καταστρώσει το σχέδιο το οποίο το εκτελούσε κατά γράμμα», είπε, για να προσθέσει: «Έχουμε μία βία όχι συνηθισμένη, αλλά μία βία που προέρχεται από άτομο το οποίο πρέπει να προασπίζει την ανθρώπινη ζωή». Αναφερόμενη στο κίνητρο το απέδωσε «στην απληστία του κατηγορουμένου για το χρήμα», ενώ ως προς το σημείο της δολοφονίας, είπε ότι «επέλεξε το μέρος αυτό γιατί η περιοχή είναι πέρασμα παρανόμων και ήθελε να στρέψει αλλού τις υποψίες.» Ανατριχιαστική ήταν η περιγραφή της εισαγγελέως για τον τρόπο της δολοφονίας του ταξιτζή από τον ειδικό φρουρό, καθώς όπως είπε «πυροβόλησε τέσσερις φορές σαν να επρόκειτο για ηλεκτρονικό παιχνίδι», ενώ σημείωσε «το πάθος που είχε για παιχνίδια με όπλα στον υπολογιστή, παίζοντας με τις ώρες».

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ο καταδικασθείς κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στις φυλακές Φελλίου Γρεβενών, όπου θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας