Οι Δημήτρης και Διονύσης Κωνσταντίνου ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή PtolemeoSports του e-ptolemeos.gr την περασμένη Τετάρτη.
Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση τους να «εγκαταλείψουν» την Ακαδημία του Ατρόμητου, μια Ακαδημία που οι ίδιοι ξεκίνησαν πριν από 23 χρόνια και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια μεγάλωσε κυριολεκτικά και μεταφορικά.
«Πλέον θα έχουμε περισσότερο χρόνο να βλέπουμε τους δικούς μας ανθρώπους μιας και όλα αυτά τα χρόνια η καθημερινή μας ενασχόληση ήταν σε μεγάλο ποσοστό η Ακαδημία και ειδικά για τον Τάκη που είναι και παππούς» μας είπε ο Διονύσης Κωνσταντίνου.
«Ένα σημαντικό στοιχείο που έκανε την Ακαδημία μας να ξεχωρίζει ήταν ότι πάντα υπήρχε ένας από εμάς παρών εκεί και έδινε λύσεις» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κωνσταντίνου.
Ξεκίνησε σαν ένα απλό συγκρότημα με 2 «πλαστικά» γήπεδα ένα γήπεδο τένις και ένα αναψυκτήριο και σήμερα έχει γιγαντωθεί αφού έχουν προστεθεί 2 γήπεδα φυσικού χόρτου και πολλά άλλα με αποτέλεσμα η Ακαδημία Ατρόμητος που σήμερα απαριθμεί πάνω από 300 παιδιά και είναι από τις καλύτερες όχι μόνο στην Δυτική Μακεδονία αλλά και πανελληνίως.
Τα αδέρφια Κωνσταντίνου (που ουσιαστικά αν και 2 λειτουργούσαν σαν ένα άτομο) μας είπαν πως όλα ξεκίνησαν πριν από κλεισμένα 23 χρόνια απλά με τα 2 γήπεδα και το γήπεδο τένις αλλά στη συνέχεια οι προτροπές ορισμένων γονιών του έπεισαν να δημιουργήσουν και μια Ακαδημία και έτσι «γεννήθηκε» ο Ατρόμητος, η Ακαδημία του Ατρόμητου.
Με λίγα παιδιά στην αρχή όπως μας είπαν αλλά με πολύ όρεξη για δουλειά έτσι ώστε να βοηθηθούν και τα παιδιά.
Σε μια εποχή όπου στην περιοχή υπήρχε ήδη η Ακαδημία του Ηρακλή Πτολεμαΐδας και η οποία ήταν σε τρομερή άνθηση και δυναμική οι άνθρωποι του Ατρόμητου μας τόνισαν πως αυτός ο υγιής ανταγωνισμός τους έκανε να θέλουν να γίνουν και αυτοί καλύτεροι και να «μεγαλώσουν».
Έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν το πρώτο γήπεδο με χόρτο κάτι που ήταν και αναγκαίο άλλωστε αν ήθελαν να κρατήσουν τα παιδιά και να μην πηγαίνουν σε άλλες ακαδημίες ελλείψει γηπέδων.
Εδώ συμπλήρωσαν πως εκείνο τον καιρό υπήρχαν αρκετές ακαδημίες τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά κάτι που έκανε καλό σε όλους αφού ο ανταγωνισμός πάντα βοηθάει να γίνεσαι καλύτερος.
Φυσικά τώρα έχουν μείνει μόνο 2 στην περιοχή (αυτοί και ο Αετός) κάτι που δεν είναι ευχάριστο για τον αθλητισμό αλλά αυτοί από την πλευρά τους κάνουν συνέχεια τα πάντα για το καλό των παιδιών και του ποδοσφαίρου.
Σε άλλο σημείο της κουβέντας μας ανέφεραν πως δεν κοίταξαν σε καμία περίπτωση να βγάλουν περισσότερα λεφτά (εδώ μας ανέφεραν πως κάποια στιγμή δέχθηκαν μια τεράστια προσφορά για να πουλήσουν την Ακαδημία αλλά δεν κοίταζαν το οικονομικό όφελος και έτσι την απέρριψαν) και ότι «περίσσευε» φρόντιζαν να το «ρίχνουν» στην Ακαδημία και να τη κάνουν ολοένα και καλύτερη.
«Προσπαθούσαμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλες τις Ακαδημίες γιατί αυτό πρεσβεύει ο αθλητισμός ενώ προσπαθούσαμε να πηγαίνουμε σε αρκετά τουρνουά έτσι ώστε οι ομάδες μας να γίνονται όλο και καλύτερες» μας είπαν τα 2 αδέρφια με τον Τάκη Κωνσταντίνου να αναφέρει πως πολύ σημαντική στιγμή για την Ακαδημία ήταν η συνεργασία με τον Αστέρα Τρίπολης όπου είδαν τον τρόπο λειτουργίας του κάτι που βοήθησε πολύ την Ακαδημία.
Σε ερώτηση για το ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή για την Ακαδημία ο Διονύσης Κωνσταντίνου ανέφερε πως για αυτόν ήταν όταν ο Τόνι Σαβέφσκι είχε επισκεφθεί την Ακαδημία στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της ενώ ο Δημήτρης Κωνσταντίνου ανέφερε πως για αυτόν ήταν η πρώτη άνοδος της ομάδας από την Β΄ στην Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Κοζάνης και οι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν.
«Επιλέξαμε να αφήσουμε την Ακαδημία στον Κώστα (βλ. Μαργιορίδης) και Στράτο (βλ. Καραμπατζάκης) αφού και οι 2 είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, καλοί χαρακτήρες και ειδικά τον πρώτο το ξέραμε τόσα χρόνια αφού τον είχαμε προπονητή ενώ το τελευταίο διάστημα συνεργαστήκαμε μαζί τους και είδαμε πως είναι αυτοί που μπορούν να συνεχίσουν και να ανεβάσουν και άλλο την Ακαδημία και άρα την αφήνουμε σε καλά χέρια» μας τόνισαν οι Δημήτρης και Διονύσης Κωνσταντίνου.
Στη συνέχεια της συζήτησης μας μίλησαν για τους παίκτες που πήραν μεταγραφή σε ομάδες μεγαλυτέρων κατηγοριών με τελευταίους τους Τσαραμανίδη στην ΑΕΚ, Χάϊτα και Καπετάνο στο ΝΠΣ Βόλου, Μπαταούλα στον ΠΑΟΚ, Χατζησάββα στον Λεβαδειακό (που φέτος ενδέχεται να γίνει και επαγγελματίας) αλλά και για σπουδαία τουρνουά που διοργάνωνε η Ακαδημία και ήταν σημείο αναφοράς.
Μίλησαν και για τους προπονητές που όλα αυτά τα χρόνια βοήθησαν άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο στο να «χτιστεί» αυτό το οικοδόμημα με πιο ιδιαίτερη αναφορά στον Τέλη Τούνα που για 15 χρόνια είναι εκεί ενώ συμπλήρωσαν πως οι γονείς πρέπει να εμπιστεύονται τους προπονητές γιατί αυτοί ξέρουν και θέλουν το καλό των παιδιών τους.
Κλείνοντας αναφέρθηκαν και στον αείμνηστο Σάββα Παντελίδη που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα τους και μέχρι το τέλος της ζωής του έδινε το παρών στην Ακαδημία που τόσο αγάπησε και φυσικά τόνισαν πως θα συνεχίσουν να είναι δίπλα στον Κ. Μαργιορίδη και Σ. Καραμπατζάκη όπου τους χρειάζονται με γνώμονα πάντα το καλό της Ακαδημίας.