Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για την «Εξωστρεφή Επιχειρηματικότητα»- Συνολικός προϋπολογισμός 4,5εκ. Ευρώ και ενισχύσεις έως 300.000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για την «Εξωστρεφή Επιχειρηματικότητα»- Συνολικός προϋπολογισμός 4,5εκ. Ευρώ και ενισχύσεις έως 300.000 ευρώ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στον αέρα βρίσκεται ήδη από τις 11 Σεπτεμβρίου η πρόσκληση για το πρόγραμμα τη «Εξωστρεφής Επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία» στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας.

Η πρόσκληση δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με υπογραφή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη και αφορά δύο κατηγορίες επιχειρήσεων.

Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται οι επιχειρήσεις υπό σύσταση, δηλαδή όσες συσταθούν μετά την ηλεκτρονική υποβολή της πρότασής τους στη δράση, ενώ στη δεύτερη κατηγορία είναι οι νέες επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί μετά την 1/1/2018 έως και την ημερομηνία υποβολής της πρότασης και οι οποίες μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης διαθέτουν τον/τους ΚΑΔ της επένδυσης που περιέχονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIII.

Το ποσοστό ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων για το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών τους στο πλαίσιο της παρούσας αναλυτικής πρόσκλησης είναι 70% για τις μικρομεσαίες όλων τον τομέων, ενώ ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 15.000€ έως 300.000€, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης φτάνει στα 4.500.000 ευρώ.

Τα υποβαλλόμενα επενδυτικά σχέδια αφορούν – κατά προτεραιότητα – στην στήριξη της επιχειρηματικότητας, στους τομείς Περιφερειακού Ενδιαφέροντος που περιγράφονται στην Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) και ειδικότερα στους τομείς:

  • Αγροδιατροφή (Μεταποίηση–αγροτικών προϊόντων/Τρόφιμα, ποτά)
  •  Γούνα – δερμάτινα προϊόντα
  • Περιβάλλον (Ενέργεια – Μεταλλικές κατασκευές)

Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή από τις 24/09/2020 και ώρα 13:00 έως 31/12/2020 και ώρα 14:00.

Ολόκληρη την πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ: https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A92%CE%9E%CE%9D7%CE%9B%CE%A8-%CE%A1%CE%928?inline=true

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Χαρδαλιάς για lockdown στην ΠΕ Κοζάνης: Τι θα ισχύσει με τις μετακινήσεις εργαζομένων σε άλλους νομούς, φοιτητών και όσων πρέπει να ταξιδέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους (VIDEO)

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σήμερα στο πλαίσιο της ενημέρωσης, σε διευκρινήσεις τόσο για τη ...