Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Υψηλής ποιότητας το ελαιόλαδο Ιμέρων

Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Υψηλής ποιότητας το ελαιόλαδο Ιμέρων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Οι ιδιότητες του ελληνικού ελαιολάδου και ειδικότερα του λαδιού που παράγεται από τους ελαιώνες στα Ίμερα του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού αναδείχθηκαν στην ημερίδα που διοργανώθηκε την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στα Σέρβια με κεντρικούς ομιλητές τον Προκόπη Μαγιάτη, (αναπληρωτή καθηγητή στο Φαρμακευτικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών) και την Ελένη Μέλλιου (ερευνήτρια στο Φαρμακευτικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του κέντρου ελαιολάδου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας).

Όπως τονίστηκε, μετά και από σχετικές μελέτες, τα υγειοπροστατευτικά συστατικά του ελαιολάδου Ιμέρων βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα με τον κ. Μαγιάτη να υπογραμμίζει ότι αυτό οφείλεται στην ποικιλία που καλλιεργείται και τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην παραλίμνια περιοχή των Ιμέρων.

DSC_0121Στοιχεία που επιτρέπουν την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου από τους παραγωγούς των Ιμέρων.

Στην ιδιαίτερα σημαντική συμβολή που έχει η παραγωγή του ελαιολάδου Ιμέρων στην τοπική οικονομία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «θέλει πολύ δουλειά ακόμη για να πάρει τις θέση του αξίζει στις διεθνείς αγορές» τονίζοντας ότι ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους παραγωγούς τόσο στο θέμα των υποδομών όσο και στη διάθεση των προϊόντων.

Ανάλογη ήταν η αναφορά για το ελαιόλαδο Ιμέρων και στις τοποθετήσεις του  Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλου, του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου και των βουλευτών Ν. Κοζάνης Ευγενίας Ουζουνίδου και Γιώργου Κασαπίδη καθώς και του  Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη.

DSC_0140

Μετά την ημερίδα στα Σέρβια ακολούθησε η επίσκεψη στους ελαιώνες των Ιμέρων, η ξενάγηση στο ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού και η εκδήλωση γευσιγνωσίας με προϊόντα από τις ελιές των Ιμέρων.

Η Γιορτή Ελαιολάδου διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιμέρων (Ελαιοπαραγωγών) του Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας- Π.Ε. Κοζάνης, και του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Προς τον «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ» του ΤΕΝΙΣ οδεύει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας ! (της Κούλας Πουλασιχίδου)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με πάρα πολλές συμμετοχές από όλη την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΤΕΝΙΣ, το διάστημα 12 με ...