Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Ξεκινάει η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» – Πρόγραμμα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Ξεκινάει η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» – Πρόγραμμα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Κοζάνης, Βασίλης Βασιλακόπουλος, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο Δημάρχου.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος, με κεντρικό σύνθημα «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί», ο Δήμος Κοζάνης καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που ξεκινούν την  Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνονται την Κυριακή 22 Σεπτέμβρη και στοχεύουν στην αρμονική συνύπαρξη μέσων μαζικής μεταφοράς, πεζών, ευαίσθητων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ΑμεΑ, τρίτη ηλικία κλπ) και την ασφαλή κίνηση  όλων στην πόλη. Η καινοτομία, η αειφορία, η τεχνολογική επανάσταση, η κλιματική αλλαγή και η επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία αστικών δομών ασφαλών και λιγότερο ρυπογόνων, δίνουν το στίγμα της Εβδομάδας Κινητικότητας.

Η κυρία Κατερίνα Δαδαμόγια, Τοπική Συντονίστρια για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Η έναρξη της Εβδομάδας Κινητικότητας θα γίνει με τα μέλη του ΚΑΠΗ να διασχίζουν την πόλη σε μια διαδρομή από το κέντρο της Κοζάνης μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, ώστε να εντοπισθούν και καταγραφούν σημεία προβληματικά αναφορικά με την προσβασιμότητα από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Ο Αντιδήμαρχος κος Βασιλακόπουλος κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου ευχαρίστησε φορείς και συλλόγους που βοηθούν και συμμετέχουν στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας».

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 16-22/9/2019

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9

10.00 Βαδίζω με ασφάλεια στην τρίτη ηλικία.

Περίπατος με ομάδα του ΚΑΠΗ από το Ρολόι μέχρι το Σιδηροδρομικό Σταθμό. Κατά τη διαδρομή θα γίνει συζήτηση για τους κινδύνους που διατρέχει ένας πεζός της τρίτης ηλικίας κατά το βάδισμα στην πόλη και θα εντοπιστούν σημεία της διαδρομής που χρειάζονται αυξημένη προσοχή.

 

17.30 Πορεία στα μονοπάτια του Αηλιά με τον ΣΕΟ.

Εκκίνηση από το φανό της Σκ’ρκας για μια κυκλική διαδρομή περίπου 2 ωρών με ενδιάμεσους σταθμούς το καταφύγιο του συλλόγου στο Σμαθ’κο και τον Άγιο Θωμά. Επιστροφή στο σημείο εκκίνησης από το μονοπάτι μέσα από το δάσος.

 

 

 

ΤΡΙΤΗ 17/9

10.00 Μαθαίνω να βαδίζω με ασφάλεια

Η Δημοτική Αστυνομία θα πραγματοποιήσει σεμινάριο οδικής ασφάλειας σε μικρούς μαθητές στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Τα παιδιά θα μεταφερθούν από και προς το πάρκο με λεωφορείο παραχωρημένο από τα Αστικά Κοζάνης ΑΕ, μειώνοντας το οικολογικό τους αποτύπωμα.

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9

17.30 Βαδίζουμε με τον ΕΟΣ

Εκκίνηση από το πάρκο Ηπειρωτών κατευθυνόμενοι στα μονοπάτια του Κώστα Μπέλλα. Στάση στο Ελληνοτόπι και στη συνέχεια διαδρομή γύρω από τη βάση του Αηλιά. Κυκλική πορεία 2.5 ωρών.

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 19/9

10.00 Περπατώ, παίζω, μαθαίνω

Με αφετηρία το 1ο  Δημοτικό Σχολείο θα περπατήσουμε παρέα με μικρούς μαθητές μέχρι το Δημοτικό Κήπο και παράλληλα θα γίνεται κουβέντα για την οδική ασφάλεια. Στο Δημοτικό Κήπο θα περιμένει θα παιδιά μια παρουσίαση παραδοσιακών παιχνιδιών. Την ενημέρωση για την παράδοση ακολουθήσει παιχνίδι και κίνηση. Επιστροφή στο σχολείο περπατώντας.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/9

Ασφαλείς μετακινήσεις

Σε συνεργασία με την Τροχαία Κοζάνης θα επισκεφθούμε Σχολεία όπου θα λάβει χώρα εκπαίδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την ασφαλή μετακίνηση πεζών και ποδηλατών.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9

Δωρεάν διαδρομές mini bus από τα Αστικά Κοζάνης Α.Ε

 από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στις γραμμές Πλατάνια και Άγιος Αθανάσιος

 

17.45 Πλατεία Ρυμνίου

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας υποστηρίζει τον Παραλίμνιο Αγώνα Δρόμου Ρυμνίου.

Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ρυμνίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας Δήμου Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και με την στήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κοζάνης, διοργανώνουν τον Παραλίμνιο Αγώνα Δρόμου 5.5 χλμ και τον μαθητικό αγώνα 1000 μέτρων. Ο αγώνας διεξάγεται στη μνήμη του αείμνηστου δάσκαλου και για πολλά χρόνια προέδρου της κοινότητας Ρυμνίου Νίκου Αρβανίτη.

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/9

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Κλειστή για τα αυτοκίνητα από τις 16.00 μέχρι τις 21.00 η Π. Μελά -από την Κ. Παλαιολόγου μέχρι την Πλ. 28ης Οκτωβρίου- και η Μακεδονομάχων -από την Πλακοπίτη μέχρι την Π. Μελά.

 

 

18.00-20.20 Λήξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Κινητικότητας

Μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία με γυμναστήρια της πόλης  και πολλά παιδιά. Χορός και αθλητικές επιδείξεις. Κλήρωση 2 ποδηλάτων

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team