Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Δήμος Εορδαίας: Εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή τη Παγκόσμια μέρα εθελοντή αιμοδότη (φωτό-βίντεο)

Δήμος Εορδαίας: Εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή τη Παγκόσμια μέρα εθελοντή αιμοδότη (φωτό-βίντεο)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΕθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται αυτή την ώρα και μέχρι τις 13:30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Την αιμοδοσία διοργάνωσε η διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, τον  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό τμήμα Πτολεμαΐδας  και τη σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Μιλώντας στο e-ptolemeos.gr η αρμόδια αντιδήμαρχος  Παιδείας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Ρούλα Σεβαστού μας είπε: «Πραγματικά σήμερα στο Δημαρχείο έχουμε γιορτή. Με ποιητική διάθεση καλέσαμε όλο το κόσμο, γιατί η ίδια ζωή είναι ένα ποίημα. Κέντησε με χρώμα τις δρασκελιές σου άνθρωπε και έλα εδώ να προσφέρεις ζωή από τη ζωή σου, ζωή στον συνάνθρωπο κάνοντας το πολυτιμότερο δώρο. Έτσι ο Δήμος Εορδαίας μέσω του τοπικού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης ΕΟΡΔΑΙ ΕΜΕΙΣ και σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, τον  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό τμήμα Πτολεμαΐδας και τη σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη.

Τιμούμε όλους τους αφανείς εθελοντές αιμοδότες, τους ανθρώπους οι οποίοι με ανιδιοτέλεια προσφέρουν ότι πολυτιμότερο έχουν, την ίδια τη ζωή.

Επίσης με τον τρόπο αυτό μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές την έννοια της αιμοδοσίας και πόσο σημαντικό είναι να κάνεις αυτή την κίνηση αφού από 18 χρονών και πάνω  μπορούμε να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες.

Γινόμαστε επίσης αγγελιοφόροι του μηνύματος εξάλειψης της προκατάληψης του φόβου και της άγνοιας της αιμοδοσίας. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή συμμετοχή με τον κόσμο ήδη να ανταποκρίνεται.

Κέντησε λοιπόν με χρώμα τις δρασκελιές σου άνθρωπε και έλα. Τέλος θέλω να πω πως έχουμε και ένα μικρό δωράκι για το αναμνηστικό της συμμετοχής και τα απαραίτητα φυσικά για όποιον δώσει αίμα».

Επίσης με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων η κ. Σεβαστού έστειλε και το δικό της μήνυμα στους εξεταζομένους:

«Έναρξη Πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα. Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε υποψήφιο και υποψήφια «Καλή Αρχή» και » Καλή επιτυχία»! Σε αυτόν τον τόσο σημαντικό όμως όχι τελικό αγώνα της ζωής σου… Πήγαινε με σιγουριά προς την κατεύθυνση των ονείρων σου. Ζήσε τη ζωή που έχεις φανταστεί!»

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Τεράστια μεταγραφική επιτυχία για την Κοζάνη -Απέκτησε τον τερματοφύλακα Δημήτρη Κυριακίδη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μια μεταγραφή που ταράζει τα νερά και δείχνει πόσο ψηλά στοχεύει φέτος η ποδοσφαιρική ομάδα της Κοζάνης παρουσίασε ...