Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Δήμος Εορδαίας & ΔΕΥΑΕ: Υποβάλλουν πρόταση στο ΕΣΠΑ για έργα διαχείρισης λυμάτων σε οικισμούς

Δήμος Εορδαίας & ΔΕΥΑΕ: Υποβάλλουν πρόταση στο ΕΣΠΑ για έργα διαχείρισης λυμάτων σε οικισμούς

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το δρόμο ένταξης στο ΕΣΠΑ παίρνουν σημαντικά έργα για το Δήμο Εορδαίας με τίτλο  «Κατασκευή υποδομών διαχείρισης αστικών αποβλήτων (Αποχετευτικά δίκτυα και ΕΕΛ), καθώς στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, το βράδυ της Πέμπτης, εγκρίθηκε ομόφωνα η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Εορδαίας και της ΔΕΥΑ Εορδαίας για την υποβολή πρότασης για το ανωτέρω έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία”.

Με τα εν λόγω έργα Δήμος Εορδαίας και ΔΕΥΑΕ επιδιώκουν να δώσουν λύση στο σοβαρό πρόβλημα με τα αστικά λύματα Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας, μέρος των οποίων κατακλύζουν την περιοχή έξω από την Πεντάβρυσο και τον Περδίκκα, καθώς ο αγωγός μεταφοράς λυμάτων δεν φθάνει στον Βιολογικό Καθαρισμό της Πτολεμαΐδας, αλλά και να κατασκευάσουν εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων και εξωτερικά δίκτυα μεταφοράς ακαθάρτων σε οικισμούς.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων και αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Εορδαίας το έργο αυτό περιλαμβάνει ειδικότερα μια σειρά υποέργα, το γενικό σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 11.897.000 ευρώ.

Τα υποέργα που περιλαμβάνει είναι τα εξής:

1.Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων οικισμού Πενταβρύσου και εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς λυμάτων οικισμών Ανατολικού, Πενταβρύσου και Περδίκκα στην Ε.Ε.Λ. Πτολεμαΐδας και Εσωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης ακαθάρτων ΤΚ Ανατολικού ΔΕ Βερμίου Δήμου Εορδαίας, προϋπολογισμού 4.058.870,97 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

  1. α) Εξωτερικά δίκτυα ακαθάρτων και αντλιοστάσιο οικισμών Μεσοβούνου, Κομνηνών και Ανατολικού προϋπολογισμού €1.451.612,90 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

β) Εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων οικισμού Μεσοβούνου προϋπολογισμού €1.919.354,84 χωρίς ΦΠΑ.

γ) Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Τ.Κ. Κομνηνών προϋπολογισμού €2.164.516,13 χωρίς ΦΠΑ.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη